Print this page

V Plus 7 dní skončila redaktorka Nina Košecká Foto: Plus 7 dní

V Plus 7 dní skončila redaktorka Nina Košecká. O svojom odchode informovala statusom na facebooku.

„S ohľadom na okolnosti môžem predpokladať, že Boris Kollár a jeho transsexuálky ukončili moju deväťročnú pracovnú etapu v týždenníku Plus 7 dní. Mrzí ma, že tie najpodstatnejšie detaily z rozhovoru neboli a nebudú nikdy publikované.
Odchádzam po vzore predošlých troch kolegov, ktorí museli skončiť pre "nevhodnú otázku" expremiérovi Pellegrinimu, končím aj ja, napriek tomu, že mám o čom písať. Ďakujem za spoluprácu mojim kolegom, ktorí v tomto prípade asi nechcú byť otagovaní,“ napísala na facebooku Košecká.

Košecká patrí medzi novinárov, ktorých využíval na svoje ciele Marián Kočner. Dokazuje to zachytená komunikácia z telefónu Kočnera. Ako upozornil už skôr denník SME, Košecká si s ním intenzívne písala o pripravovaných článkoch, on jej viackrát podsúval témy na spracovanie.

Nina Košecká zverejnila pred dvoma mesiacmi článok o súkromnej komunikácii predsedu parlamentu Borisa Kollára s trans­genderovou modelkou. Vedenie redakcie problém s týmto článkom pravdepodobne nemalo, keďže aj po stretnutí Kollára s Jaroslavom Haščákom z Penty, ktorá vlastní vydavateľstvo Plus 7 dní, písala Košecká o Kollárovi ďalej. Od augusta zverejnila hneď niekoľko článkov o Kollárovi a komunikácii s transrodovými osobami.

Čo je dôvodom jej odchodu, šéfredaktor Ľuboš Kamenistý pre Omediach.com nepovedal. Odmieta však, že by to súviselo s Borisom Kollárom, ako naznačuje Košecká. "Nie je to pravda. Popieram, že by redaktorka Nina Košecká skončila kvôli Borisovi Kollárovi a jeho kontaktom s transrodovými osobami. Jej pracovný pomer bol ukončený po vzájomnej dohode. Bližšie dôvody jej odchodu nebudem komentovať."