Sudkyňa naživo číta rozsudok v kauze vraždy Jána Kuciaka (VIDEO)

Sudkyňa naživo číta rozsudok v kauze vraždy Jána Kuciaka (VIDEO) Ilustr.reprofoto TA3

Mimoriadne vysielanie Aktuality.sk a RTVS z pojednávania na Špecializovanom trestnom súde v kauze vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej:

 Podrobnosti: Očakáva sa verdikt v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

Po augustovom odročení pojednávania sa dnes očakával verdikt nad tromi zvyšnými obžalovanými v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej bola zastrelená aj jeho priateľka Martina Kušnírová.


Predsedníčka senátu pri čítaní rozsudku oznámila, že Kočner je vinný z prečinu nedovoleného ozbrojovania. Ďalej, že Tomáš Szabó je vinný z obzvlášť závažného činu úkladnej vraždy podnikateľa Petra Molnára, ku ktorej došlo k nej v roku 2016, zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania zo zbraňami a že je vinný z účasti na vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

"Kočner sa odsudzuje k pokute 5 tisíc eur, zabaveniu majetku - 60 nábojov, ktoré získal trestným činom. Tomáš Szabó sa odsudzuje na úhrnný trest 25 rokov," prečítala predsedníčka súdu.

"Marián Kočner a Alena Zsuzsová sa oslobodzujú spod obžaloby," číta ďalej predsedníčka. Skutok sa podľa súdu stal, ale nie je preukázané, že ho spáchali títo dvaja.

"O nevine Kočnera a Zsuzsovej rozhodli dvaja členovia senátu Ivan Matel a Rastislav Stieranka, ktorí prehlasovali predsedníčku Ruženu Sabovú. Matel aj Stieranka zároveň pripravovali zdôvodnenie rozsudku. Prehlasovanie predsedníčky senátu v takejto rozsiahlej veci je na súde neobvyklé, keďže je to práve predsedníčka, ktorá ako jediná podrobne študuje celý spis," napísal Denník N.