Tričká strany Hlas nosia viacerí bývalí novinári (VIDEO)

Tričká strany Hlas nosia viacerí bývalí novinári (VIDEO) Foto: Facebook Peter Pellegrini

Ľudia okolo Pellegriniho strany Hlas počas leta zbierali podpisy na registráciu strany. V tričkách s logom strany po Slovensku chodili aj viacerí bývalí novinári - bývalí redaktori STV, TASR či Rádia Slobodná Európa.

Na mítingoch ale aj v reklamných spotoch pripravovanej strany sa objavuje napríklad tvár bývalého redaktora Rádia Slobodná Európa Mariána Bednára a bývalého redaktora TASR a zástupcu šéfredaktora Plus 7 dní Michala Hlaváča. Obaja boli poradcovia premiéra Roberta Fica a potom aj premiéra Pellegriniho. Obaja robia externých poradcov Pellegrinimu aj pri zakladaní novej strany.

Marián Bednár - manžel bývalej političky a novinárky Zuzany Martinákovej, ktorá sa má stať šéfkou spravodajstva TA3, v minulosti pracoval aj pre ministra obrany Ivana Šimka, prezidenta Rudolfa Schustera či vo firme Ivana Kmotríka. Aktuálne je asistentom poslanca Petra Kmeca.

Marián Bednár napravo. Foto: Hlas

K novej strane prešla s Pellegrinim aj Patrícia Medveď Macíková, bývalá redaktorka STV a bývalá hovorkyňa Finančnej správy, ktorá robila hovorkyňu premiérovi Ficovi aj Pellegrinimu ako premiérovi.

Po mítingoch Hlasu chodí aj Maroš Stano, ktorý pracoval ako redaktor a moderátor v Slovenskom rozhlase, päť rokov bol v Slovenskej televízii, kde istý čas moderoval O 5 minút 12 a pôsobil aj v TA3. Za vlády Fica robil hovorcu ministrovi životného prostredia Petrovi Žigovi, pre ktorého aktuálne pracuje ako poslanecký asistent.

Maroš Stano v strede. Foto: Hlas

Promovať pripravovanú stranu chodí aj bývalý hovorca a šéf tlačových oddelení Petra Pellegriniho z čias, keď bol ministrom školstva či predsedom parlamentu, Martin Dorčák. Začínal ako redaktor SITA, bol aj šéfredaktorom Webnovín a manažér v TASR. Aktuálne pracuje ako poslanecký asistent Rašiho.

Novinársku minulosť majú za sebou aj bývalý hovorca a poslanec Smeru, aktuálne zakladajúci člen Hlasu - Erik Tomáš, ktorý bol redaktorom spravodajstva televízie Markíza, a aj bývalá ministerka kultúry Ľubica Laššáková, ktorá bola regionálnou redaktorkou Slovenského rozhlasu.