Negatívnych článkov o Meghan je viac než pozitívnych (VIDEO)

Negatívnych článkov o Meghan je viac než pozitívnych (VIDEO) Reprofoto ITV

O manželke britského princa Harryho Meghan vychádzalo dvakrát viac negatívnych článkov než pozitívnych.

 Vyplýva to z analýzy, ktorú dnes zverejnil britský denník The Guardian. Zaoberal sa článkami zverejnenými medzi májom 2018, kedy sa konala svadba kráľovského páru, a tohtoročným januárom.

Analýza podľa všetkého potvrdzuje jeden z argumentov Meghan, ktorá sa sťažovala na prístup médií a najmä dvojaký meter britského bulváru. The Guardian na základe 843 článkov v 14 tlačených denníkoch zistil, že 43 percent z nich bolo negatívnych, 20 percent ich bolo pozitívnych a zostávajúce články mali neutrálne vyznenie.

Odporúčame aj: Vyštval Meghan a Harryho z Británie rasizmus a bulvár?

Harry a Meghan sa na bulvár sťažujú v podstate od samého začiatku ich vzťahu. Už v novembri 2016 vydal 35-ročný princ vyhlásenie kritizujúce "rasistické narážky" niektorých komentárov, ako aj "otvorený sexizmus a rasizmus" na sociálnych sieťach. Vlani potom kráľovský pár médiá obvinil z "neutíchajúcej propagandy" a šikanovania.

Odporúčame aj: Harry a Meghan podali žalobu na bulvár za vstup do súkromia Meghan

Meghan sa rovnako sťažovala, že opakovane čelila kritike za rovnaké správanie, o akom sa u manželky princa Williama Kate písalo pozitívne či neutrálne. A články, ktoré zanalyzoval The Guardian naznačujú, že mala pravdu. Pokiaľ ide totiž o články z rovnakej doby, ktoré sú o Kate, 45 percent ich je pozitívnych, 47 percent neutrálnych a len osem percent negatívnych.

Harry s Meghan vyvolali v médiách rozruch, keď pred týždňom oznámili, že chcú opustiť úlohu popredných členov britskej kráľovskej rodiny, finančne sa osamostatniť a žiť nielen v Británii, ale čiastočne aj v Severnej Amerike. V pondelok sa kvôli ich plánom uskutočnila rodinná schôdzka, po ktorej kráľovná Alžbeta II. vo vyhlásení pre médiá uviedla, že želanie dvojica rešpektuje, aj keď by bola radšej, keby sa obaja naďalej plne venovali reprezentačným funkciám v monarchii. Ako presne budú nové úlohy aj budúci život Harryho a Meghan vyzerať, si chce rodina vyjasniť čo najskôr.