Prízemná reakcia SNS na upozornenie na chybu v mene Pellegriniho

Prízemná reakcia SNS na upozornenie na chybu v mene Pellegriniho Foto FB SNS

Tlačové oddelenie SNS v piatok zverejnilo reakciu, v ktorej strana kritizovala premiéra Petra Pellegriniho za jeho vyjadrenia na adresu ministerstva školstva a neschopnosť ministerstva čerpať eurofondy.

V správe ho nesprávne nazvali Pellegriny: „Predseda vlády Pellegriny skôr než sa vyjadrí, by sa mal pozrieť do zrkadla a neklamať,“ napísalo tlačové oddelenie SNS.

Dnes v diskusnej relácii TA3 V politike premiér hodnotil kritické slová z úst predsedu SNS na svoju osobu, kde spomenul aj túto chybu. „Sledujem to už dlhšie. Tieto nejaké osobné vyjadrenia pána predsedu na moju adresu. Ja som sa snažil ich nekomentovať a možnože si zachovám tento postoj aj dnes. Niektoré veci sa aj ťažko komentujú,“ povedal premiér. „Ani moje meno nevedia úplne napísať,“ dodal.

SNS vzápätí reagovala, no nie klasickým ospravedlnením za chybu v mene, ale prízemným dvojzmyselným útokom: "Tlačové oddelenie SNS chápe, že predseda vlády vníma citlivo, keď dôjde k zámene písmen a namiesto mäkkého sa použije tvrdé. Ospravedlňujeme sa za zámenu a budeme si pamätať, že Pellegrini je správne s mäkkým,“ reagovala podľa Denníka N bratislavská centrála SNS.