Markíza: Haščák vypovedá na NAKA

Markíza: Haščák vypovedá na NAKA Reprofoto RTVS

Podnikateľ Jaroslav Haščák z Penty prišiel na výsluch do expozitúry Národnej kriminálnej agentúry v Nitre.

 

Informáciu priniesol web televízie Markíza, podľa informácií televízie sa ho vyšetrovatelia určite budú pýtať aj na smskovú komunikáciu s Kočnerom.

Haščák je ďalším zo svedkov v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

V súvislosti s vyšetrovaním vraždy na jar tohto roka Denník N zverejnil údajnú SMS komunikáciu medzi Kočnerom, ktorý je obvinený z objednávky vraždy, a Haščákom. Kočner poslal takúto SMS správu Haščákovi: „Inak pracujem na odj…ní čuráka.“ Haščák mu vzápätí odpísal: „Povieme si, keď budeme spolu.“ Komunikácia mala prebehnúť v stredu 17. januára 2018, mesiac pred vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Podľa televízie Markíza je komunikácia medzi oboma podnikateľmi spomenutá v uznesení o Kočnerovom obvinení.

Podrobnosti: Denník N: Kočner pred vraždou písal Haščákovi, že pracuje na odj...ní čuráka

Haščák spomínanú komunikáciu poprel. "Nikdy som s Marianom Kočnerom nekomunikoval, a to ani v náznakoch, na tému fyzickej likvidácie akejkoľvek osoby. Nemal som žiadne povedomie o tom, že by Marian Kočner pripravoval úkladnú vraždu," uviedol Haščák vo vyhlásení, ktoré ČTK poskytol hovorca Penty Martin Danko.

Spolumajiteľ Penty vo vyhlásení tiež napísal, že autenticitu spomínaných SMS správ nemôže potvrdiť a že vo svojich záznamoch žiadnu takúto komunikáciu nenašiel. Tvrdil tiež, že sa s Kočnerom stretával len nepravidelne a že s ním nepodnikal.