Print this page

Monika Jankovská: Chceli ste moju popravu, prostredníctvom mediálneho lynču, tak ju tu aj máte (VIDEO) Reprofoto FB Denník N

Štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská dnes na tlačovej besede oznámila, že sa vzdáva funkcie.

 

"Chceli ste moju verejnú popravu aj prostredníctvom nepodložených informácií a mediálneho lynču, tak ju tu máte,“ povedala Jankovská. Poprela, že by komunikovala s Marianom Kočnerom, ktorý je obvinený z objednávky vraždy Jána Kuciaka. Kritizovala novinárov aj politikov, ktorí požadujú jej odstúpenie. "Považujem to za cielenú a špinovú kampaň voči mojej osobe," dodala.

Z informácií Denníka N vyplýva, že v telefóne Mariana Kočnera je okolo tisíc správ, ktoré si písal prostredníctvom aplikácie Threema s osobou, ktorá je v telefóne označená ako Monika Jankovská. 22. augusta policajti zadržali Jankovskej mobilný telefón. Zásah prokuratúry a polície voči nej považuje za politicky motivovaný a „svinstvo“. Upozornila, že Kočnerov mobil mal tri mesiace k dispozícii „elitný siskár“ Peter Tóth. „V priebehu týchto troch mesiacov, mohol mať k dispozícii tento telefón aj niekto iný, to nevieme,“ dodala.

Na tlačovej besede Jankovská zopakovala, že s Kočnerom sa vraj nestretla ani nekomunikovala. "Ja som si s ním nikdy nepísala." Na otázku, či si s ním tyká, neodpovedala. Chystá sa vrátiť k povolaniu sudkyne. Tvrdí, že k odchodu ju netlačil ani minister spravodlivosti ani premiér ani predseda vlády. Tvrdí, že odstupuje kvôli mediálnemu tlaku na svoju rodinu. Na otázku, či polícii odovzdala svoj nový mobil, neodpovedala.

K odchodu Jankovskú vyzvala aj prezidentka Zuzana Čaputová. "Pani prezidentka, ktorá točila predvolebné videá s Kočnerovým bratom? Určite neodstupujem preto, že ma vyzvala pani prezidentka," reagovala na novinársku otázku Jankovská.

Na facebooku dnes zmizol profil s názvom Monika Jankovská - Brániť sa oplatí, kde zverejnila svoju prvú reakciu.