Poverenou šéfredaktorkou Plus 7 Dní je redaktorka, ktorá kvôli autorskej neslobode z týždenníka odišla

Poverenou šéfredaktorkou Plus 7 Dní je redaktorka, ktorá kvôli autorskej neslobode z týždenníka odišla Reprofoto Plus7dni

Vydavateľstvo Penty oznámilo meno novej šéfredaktorky Plus 7 Dní.


Vydavateľstvo News and Media Holding dnes potvrdilo informáciu Omediach.com, že Anka Žitná Lučaiová končí vo funkcii šéfredaktorky. V tlačovej správe oznámilo aj meno jej nástupkyne.

Podrobnosti: V Plus 7 dní sa chystá zmena na pozícii šéfredaktorky

„Svoje pôsobenie ukončuje po vzájomnej dohode, po takmer 10 rokoch spolupráce s vydavateľstvom. Vedením redakcie bude poverená Katarína Šelestiaková, súčasná zástupkyňa šéfredaktorky Plus 7 Dní,“ oznámilo vydavateľstvo.

Katarína Šelestiaková pracuje v časopise dlhé roky, s ročnou prestávkou. V lete v roku 2017 z týždenníka odišla. V tom čase týždenník už patril pod vydavateľstvo NMH a riaditeľom bol Peter Mertus. „Vzhľadom k tomu, že môj pohľad na autorskú slobodu nie je totožný s jeho pohľadom (pohľadom P. Mertusa - pozn.red.), považujem za seriózne z pozície vedúcej politiky odísť. Zároveň si vážim prácu šéfredaktorky Nancy Zavodskej a celého tímu Plus 7 dní, ktorý sa snaží poukazovať na aktuálne spoločenské problémy v súlade s etickým kódexom NMH," povedala v roku 2017 pre Omediach.com pri odchode Šelestiaková. V čom sa rozchádzal jej pohľad na „autorskú slobodu" s pohľadom Mertusa nekonkretizovala.

Rok bola zástupkyňou šéfredaktorky v Hospodárskych novinách. V máji 2018, po odchode Petra Mertusa, sa do Plus 7 dní vrátila.