Print this page

Ringier Axel Springer na Slovensku bude mať nové vedenie, doterajší šéf odstupuje Ilustr. foto Aktuality

Od 1.septembra 2019, preberú riadenie Ringier Axel Springer SK dvaja členovia predstavenstva spoločnosti. Michal Maruška, ktorý sa stane novým Chief Operations Officer (COO) a Peter Hollý, ktorý bude naďalej zastávať pozíciu Chief Financial Officer (CFO), budú spoločne riadiť vydavateľstvo. Doterajší CEO spoločnosti Milan Dubec, sa rozhodol odstúpiť a zostane akcionárom spoločnosti.

 

O zmenách informuje spoločnosť v tlačovej správe.

Michal Maruška zo svojej novej pozície zastreší operatívne riadenie spoločnosti, kým Peter Hollý z pozície CFO bude naďalej zodpovedný za hospodárenie a finančné výsledky vydavateľstva. Po 22 rokoch od založenia Azet.sk a úspešného budovania a riadenia najväčšieho digitálneho vydavateľstva Ringier Axel Springer na Slovensku, sa Milan Dubec rozhodol odísť z aktívneho riadenia spoločnosti.

„Bola to úžasná jazda a chcem sa poďakovať každému, kto bol jej súčasťou. Vybudovali sme výnimočné produkty a skvelú firmu, o ktorej som pred vyše dvadsiatimi rokmi len sníval. Stále ostávam súčasťou tohto sna, aj keď už len ako akcionár," povedal Milan Dubec, CEO Ringier Axel Springer SK. "Som rád, že za tie roky vyrástli vo firme šikovní manažéri, ktorým môžem riadenie firmy prenechať. Michal Maruška aj Peter Hollý majú moju plnú dôveru a zabezpečia kontinuitu našich hodnôt a pozícií na trhu. Pre mňa nastal čas trocha si oddýchnuť, stráviť viac času s rodinou a priateľmi, a venovať sa ostatným podnikateľským aktivitám,“ dodal.

Odporúčame aj: Nový Čas zmenil vlastníka. Nového majiteľa majú aj ďalšie tituly

Ešte minulý rok bolo vydavateľstvo RAS jedno z najsilnejších na trhu. Zmenilo sa to v auguste, keď vydavateľstvo Ringier Axel Springer Media AG k 31. júlu 2018 dokončilo a uzavrelo transakciu predaja denníka Nový Čas a viacerých titulov konkurenčným vydavateľstvám - vydavateľstvu News And Media Holding a vydavateľstvu FPD Media. Denník Nový Čas a týždenník Nový Čas Nedeľa a príbuzné online tituly prešli do rúk spoločnosti Antona Siekela FPD Media. Od 1. augusta je NMH 100% vlastníkom spoločnosti Život Publishing, čím sa súčasťou vydavateľstva stávajú EVA, Madam EVA, Život, Život Krížovky, Nový Čas pre ženy, Nový Čas Krížovky, Nový Čas Bývanie, GEO, AUTO BILD Slovensko a ich webové mutácie.

Pod značkou Ringier ostali online tituly. Okrem Aktuality.sk: ženský magazín Diva.sk, portál Najmama.sk, Živé.sk, Šport.sk a Noizz.sk. Súčasťou vydavateľstva je Azet.sk, donášková služba Bistro.sk či komunitný portál Pokec. Prostredníctvom svojej dcérskej spoločnosti United Classifiedspatri k RAS aj online inzertné portály ako Autobazar.eu, Autobazár.sk, Nehnuteľnosti.sk či TopReality.sk.