Z Trendu odchádza nový šéfredaktor, hlavný komentátor a viacerí redaktori

Z Trendu odchádza nový šéfredaktor, hlavný komentátor a viacerí redaktori Reprofoto titulka Trendu

Za necelý rok z Trendu odchádza už druhý šéfredaktor a ďalší ľudia. AKTUALIZÁCIA Penta už má nového šéfredaktora.

 

Presne po pol roku podľa informácií Omediach.com rezignoval na pozíciu šéfredaktora Branislav Benčat, ktorý dal v Trende výpoveď. Benčat to nekomentoval.

Benčat nastúpil na pozíciu šéfredaktora po Oliverovi Brunovskom 1. decembra minulého roka. Predtým bol zástupca šéfredaktora a viedol portál Trend.sk. Do Trendu prišiel v roku 2012 z denníka Pravda.

Foto: Trend

Práve Benčat v marci napísal kritický komentár Esemesky medzi Kočnerom a Haščákom sú problém. Aj po „vysvetlení“, v ktorom odsudzoval komunikáciu medzi Mariánom Kočnerom a Jaroslavom Haščákom. „Inak pracujem na odj**aní čuráka,“ napísal Kočner Haščákovi. „Povieme si, keď budeme spolu,“ odpovedal šéf finančnej skupiny.

„Ak by sa časom ukázalo, že J. Haščák minimálne vedel o príprave vraždy novinára, bolo by pre redakciu absolútne neakceptovateľné fungovať pod takýmto majiteľom,“ napísal Benčat. Trend patrí do vydavateľstva News and Media Holding, ktoré vlastní Penta.

Brunovský rezignoval na pozíciu šéfredaktora Trendu na konci minulého roka, prešiel do redakcie Denníka N. Podľa Denníka N Brunovský má byť súčasťou autorského a editorského tímu, ktorý pod vedením Konštantína Čikovského pripravuje spustenie ekonomického denníka.

Z Trendu do Denníka N prešli aj ďalší redaktori Trendu Ján Kováč, Martina Kláseková a podľa slov Čikovského sa k ním pridá aj Zuzana Kollárová a Marek Legéň.

Na začiatku roka z Trendu odišiel aj zástupca šéfredaktora Ján Záborský.

Z Trendu odchádza aj Lukáš Kvašňák a Michal Lehuta, ktorý ide do VÚB na oddelenie výskumu. Podľa informácií Omediach.com o odchode uvažujú ďalší ľudia.

Z Trendu odchádza aj Marián Leško, ktorý je členom nového tímu prezidentky Zuzany Čaputovej.

Odporúčame aj: K Čaputovej ide bývalý moderátor O 5 minút 12, známy komentátor aj aktivista

Minulý rok z Trendu odišli viacerí kľúčoví ľudia. V lete zástupkyňa šéfredaktora Zuzana Petková, ktorá v súčasnosti riadi Nadáciu Zastavme korupciu, Filip Obradovič a Xénia Makarová.

Do Trendu prichádzajú dvaja redaktori z Hospodárskych novín, jedným z nich je Róbert Turza z Hospodárskych novín. V máji nastúpil do Trendu Peter Kapitán z denníka SME.

AKTUALIZÁCIA: Penta na pozíciu šéfredaktora Trendu našla vlastného človeka

Požiadali sme o stanovisko šéfa vydavateľstva NMH Michala Teplicu, zatiaľ na naše otázky nereagoval.