Na Kuciaka a Kušnírovú strieľal bývalý vojak, dnes sa priznal

Na Kuciaka a Kušnírovú strieľal bývalý vojak, dnes sa priznal Ilustr.foto: Polícia SR

Miroslav Marček, obvinený v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírová, sa dnes vyšetrovateľom priznal, že na dvojicu strieľal práve on.

 

Uviedla to RTVS. Zároveň upozornila, že v pôvodnom obvinení figuroval bývalý vojak Marček ako vodič a za strelca bol označený iný obvinený, Tomáš Szabó.

O tom, že sa Marček pri dnešnom výsluchu priznal vyšetrovateľom z Národnej kriminálnej agentúry, informoval s odvolaním sa na nemenovaný "dobre informovaný zdroj" tiež server Aktuality.sk. Podľa neho Marček a bývalý policajný vyšetrovateľ Szabó sú bratranci.

Kuciak a jeho partnerka boli zavraždení vlani vo februári.

Oficiálne neboli informácie médií o najnovšom vývoji Kuciakovej kauzy potvrdené.

Denník N označil Marčekovo priznanie za "prekvapivý okamih" v celom prípade. "Vrahov vodič tvrdí, že vrahom je on," poznamenal Denník N.

Dvadsaťsedemročný Kuciak a jeho partnerka boli zavraždení vlani vo februári vo svojom dome v obci Veľká Mača pri Trnave..

Z vraždy Kuciaka a Kušnírovej bolo obvinených päť ľudí: Marček, Szabó, Alena Zsuzsová čoby druhotná objednávateľka zločinu a Zoltán Andruskó čoby sprostredkovateľ. Z objednania vraždy novinára je obvinený kontroverzný podnikateľ Marian Kočner, ktorý svoju vinu podľa svojho obhajcu naďalej popiera. Andruskó podľa skorších správ vypovedal, že strieľal Szabó a Marček ho viezol.