V Európskom parlamente je na stáži dcéra hovorcu Putina

V Európskom parlamente je na stáži dcéra hovorcu Putina Foto: EP

Dcéra vplyvného hovorcu ruského prezidenta pôsobí na bruselskej stáži v Európskom parlamente, ktorý Kremeľ často kritizuje ako nesvojprávny orgán podriadený záujmom USA.

 

Stáž Jelizavety Peskovovej dnes potvrdil sám hovorca Dmitrij Peskov, ktorý svoju dcéru označil za "obyčajnú študentku na obyčajné prax".

Jelizaveta je podľa ruských médií asistentkou francúzskeho poslanca Aymerika Chaupradea, bývalého člena ultrapravicového Národného frontu. Peskovova dcéra vo Francúzsku študuje právo a medzinárodné vzťahy. Chauprade agentúre AP povedal, že Peskovová nemá prístup k žiadnym utajovaným informáciám a mediálny rozruch okolo nej je prejavom "konšpirácie rusofóbov".

Peskov dnes nechcel štúdium svojej dcéry príliš komentovať. "Týka sa to dcéry, nie mojich služobných povinností," povedal hovorca, o ktorom sa občas špekuluje ako o budúcom ruskom ministrovi zahraničia.

Chauprade je členom zahraničného výboru Európskeho parlamentu a jeho podvýboru pre obranu a bezpečnosť. V roku 2014 podľa ruských médií navštívil Krym, ktorý Rusko okupovalo a neskôr anektovalo. Agentúra TASS napísala, že dohliadal na referendum, v ktorom obyvatelia polostrova rozhodli o pripojení k Rusku.