Fico opäť zaútočil na novinárov: Vy ste najväčší zločinci na svete! (VIDEO)

Fico opäť zaútočil na novinárov: Vy ste najväčší zločinci na svete! (VIDEO) Reprofoto Markíza

Národná rada dnes opätovne nezvolila žiadnych kandidátov na sudcov Ústavného súdu a súd sa tým stane nefunkčným.

 

Novinári požiadali po hlasovaní viacerých poslancov o vyjadrenie. Oslovili aj Roberta Fica. Ten na bežné novinárske otázky reagoval podráždene a novinárov urážal: "Viete čo, keby bolo 100 tornád na Slovensku ako bolo na Kube, tak nespôsobia také škody, ako ste vy napáchali na Slovensku," povedal. Novinár mu pripomenul, že to už hovoril v utorok. „Tak si to vypočujete ešte raz,“ reagoval Fico. Po ďalších otázkach reagoval v behu takto: "Vy ste najväčší zločinci na svete! Vy ste v tejto republike napáchali najviac škody!“

Odporúčame aj: Vyhlásenie viac ako 500 novinárov: Odmietame útoky Fica, už jedna vražda je príliš

Strana Smer po tom, ako sa Fico vzdal kandidatúry na ústavného sudcu, neuspela so svojím návrhom na tajnú voľbu. Dve vládne strany Most-Híd a SNS spolu s opozíciou presadili verejné hlasovanie.

Poslanci Smeru-SD pri dnešnej voľbe pravdepodobne odovzdávali prázdne hlasovacie hárky.

Spory vo vládnej koalícii a znefunkčnenie Ústavného súdu dnes kritizoval vo vyhlásení prezident Andrej Kiska. „Okolo tejto voľby sa bude viesť ešte veľa rečí, jedni sa budú snažiť hodiť vinu na druhých. Ale rečami sa štát nespravuje. Povinnosťou Národnej rady — a teda zodpovednosťou vládnej parlamentnej väčšiny — bolo zvoliť 18 kandidátov, z ktorých som ako prezident mal vybral 9 sudcov. Národná rada, a teda parlamentná väčšina, si túto povinnosť nesplnila. Taká je holá pravda a žiadne reči ani krik nemôžu toto zlyhanie v plnení si základných povinností ospravedlniť,“ reagoval vo vyhlásení prezident.

Fico v roku 2013 do kroniky súťaže Štúrove pero napísal toto: "Želám si večný mier so súčasnými aj budúcimi novinármi"

 

Rozhovor Fica s novinármi si môžte pozrieť v príspevku televízie Markíza: