Polícia vyšetruje úniky informácií do médií z kauzy vraždy Kuciaka

Polícia vyšetruje úniky informácií do médií z kauzy vraždy Kuciaka Foto: FB Polícia SR

27. septembra polícia zverejnila informáciu o zásahu NAKA na štvoricu teraz už obvinených z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

 

Policajný prezident Milan Lučanský sa neskôr posťažoval, že akciu museli urýchliť, pretože niektorí novinári mali o chystanej akcii informácie a mohlo by dôjsť k jej zmareniu.

Podľa informácií denníka SME polícia začala riešiť únik citlivých informácií z vyšetrovania vraždy a prijala zároveň opatrenia, ktoré by mali zabezpečiť, aby k ďalším únikom informácií z vyšetrovacieho spisu v budúcnosti nedochádzalo."Predmetnou vecou sa intenzívne zaoberáme a vykonávame všetky potrebné úkony za účelom jej objasnenia," povedal pre SME tlačové oddelenie ministerstva vnútra.

Po zatknutí štvorice Denník N priniesol informáciu, že jeden z obvinených Zoltán Andruskó označil za hlavného vinníka Mariana Kočnera, odvolával sa na zdroje z prostredia vyšetrovania. Neskôr Denník N písal o údajnej výpovedi bývalého príslušníka SIS Petra Tótha k tejto kauze.

„Inšpekcia, ktorá patrí pod ministerstvo, rieši podozrenia z trestnej činnosti policajtov. Informácie však mohli uniknúť aj z prokuratúry, od advokátov, prípadne zo súdu, ktorý rozhodoval o väzbe obvinených. Všetci zainteresovaní však vynášanie popreli,“ píše SME.