Z Trendu odchádzajú kľúčoví ľudia aj šéfredaktor

Z Trendu odchádzajú kľúčoví ľudia aj šéfredaktor

Z týždenníka Trend odchádza šéfredaktor, zástupca šéfredaktora aj ďalší kľúčoví ľudia. Ďalší odchod zvažujú. Prichádza Zuzana Petková z Hospodárskych novín.

 


Z redakcie odchádza po sedemnástich rokoch šéfredaktor Pavol Suďa. Na pozícii šéfredaktora bol od roku 2010. Z Trendu odchádza aj zástupca šéfredaktora Martin Podstupka, vedúci redaktori Tatiana Vavrová a Martin Jaroš. Sú to väčšinou ľudia, ktorí v podstate zastrešovali jednotlivé oddelenia v Trende.

Počet odchádzajúcich nemusí byť konečný. Podľa informácií Omédiách.com zvažujú odchod aj ďalší. Odchody prichádzajú v čase, keď niektorí redaktori hovoria o zmene spôsobu komunikácie, napríklad ohľadom odmeňovania. Väčšina odchádzajúcich hovorí o únave a potrebe zmeny. 

Po tom, ako som poslala otázky najprv Pavlovi Suďovi a potom konateľovi vydavateľstva Oliverovi Brunovskému, vydavateľstvo zverejnilo tlačovú správu na mediálne.sk s názvom „Zmeny edíiorov v Trende."

Začiatkom apríla končí na pozícii vedúce redaktorky pre oblasť financií Tatiana Vavrová, ktorá prechádza do mesačníka Forbes.

Prečítajte aj: Zástupca šéfredaktora Trendu odchádza do PR Clinic

Koncom apríla odchádza další vedúci redaktor - pre ekonomiku - Martin Jaroš, ktorý bol v rokoch 2010 až 2012 v tíme bývalého ministra financií Ivana Mikloša ako hovorca rezortu. „Nerád by som bol, keby môj odchod bol interpretovaný ako súčasť nejakého náhleho hromadného exodu. Prekvapilo ma, že sa nakoniec ukázalo, že nás je viac. V mojom prípade ide o výsledok dlhšieho výberového procesu: headhuntingová agentúra ma oslovila ešte pred koncom minulého roka a nedávno sme so spoločnosťou Metro Cash & Carry definitívne podpísali zmluvu," povedal Jaroš pre Omédiách.com.

"V Trende som už 17 rokov a chcem vyskúšať aj niečo nové," povedal Suďa pre Omédiách.com. Redakciu ako šéfredaktor povedie Brunovský, ktorý bol šéfredaktorom v začiatkoch Trendu a na tejto pozícii bol naposledy pred 17 rokmi. "Paľo sa rozhodol venovať sa iným projektom, čo je mi osobne ľúto, pretože spolupráca s ním bola pre mňa veľmi dobrá," povedal Brunovský a zároveň sa Suďovi poďakoval.

Ku koncu marca odchádza aj Erika Farbiaková, ktorá vystriedala v etrende viacero pozícií. Bola šéfredaktorkou etrendu, hlavnou editorkou a naposledy redaktorkou. „Idem skúsiť niečo iné, budem pôsobiť mimo médií," povedala.

„Všetci hovoria, že odchádzajú z osobných dôvodov, hovoria o veľkej únave, čomu, samozrejme, rozumiem. Každý z nich pôsobil v TRENDE na súčasné pomery v médiách pomerne veľa rokov a pracovali s veľkým nasadením. Cítia potrebu zmeny a ja to akceptujem," povedal Brunovský, ktorý avizuje zmeny, zatiaľ ich ale nekonretizoval.

Podľa informácií Omédiách.com do Trendu prechádza Zuzana Petková, vedúca domáceho oddelenia Hospodárskych novín. Na jednu z uvoľnených pozícii postúpi súčasný reportér Trendu Ján Záborský.

(Autorka článku v minulosti pracovala vo vydavateľstve Trend.)