Po Týždni sa Macejkovej nepozdáva ani Leško

Po Týždni sa Macejkovej nepozdáva ani Leško Foto: ÚS SR

Predsedníčka Ústavného súdu Ivetta Macejková je pobúrená z komentára Leška. Adresovala mu list plný invektív.

 

 

Presne pred tromi mesiacmi napísal komentátor Trendu Marián Leško článok Macejková „tvorí" vlastnú doktrínu.

„Kto si chcel ešte pred vymenovaním Ivetty Macejkovej do funkcie predsedníčky Ústavného súdu SR zistiť, o koho ide, vyhľadávač Google by mu ponúkol tri bezvýznamné odkazy. A nebolo to spôsobené len skutočnosťou, že sa predtým volala Ivetta Marušáková. Jej šesť rokov vo funkcii však ukázalo, ako sa z neznámej postavy stáva dominantná – keď si sadne na stoličku štvrtého najvyššieho ústavného činiteľa republiky," takto začína svoj komentár Leško, a pokračuje vymenovaním dôležitých medzníkov v kariére Macejkovej.

„Zo začiatočníčky sa tak za štyri roky stala šéfkou na kraji! Podarilo sa jej to v čase, keď stavovská organizácia sudcov ministra kritizovala, že z politických dôvodov privileguje a protežuje niektorých sudcov," v rozsiahlom článku popisuje známy komentátor kariéru Macejkovej.

Macejková po troch mesiacoch reaguje rozsiahlym vyhlásením.  "Vo Vašom článku s názvom Macejková ,,tvorí" vlastnú doktrínu spôsobom Vám vlastným šírite demagógiu, uvádzate citáty mimo kontextu s jediným cieľom – znevážiť moju osobu. To však je, ako je všeobecne známe, Vaša pracovná metóda. Niektoré časti tohto článku mohli vzniknúť iba ako priamy dôsledok Vašej zjavnej neznalosti elementárnych základov fungovania Ústavného súdu Slovenskej republiky  spojenej navyše s Vašou neochotou prečítať si zopár zákonných ustanovení. To Vám, pravdaže, nemohlo zabrániť v tom, aby ste o nich ,,fundovane" napísali," píše Macejková.
Nie je to prvýkrát, čo Macejková reaguje rozsiahlym stanoviskom na články o sebe. nedávno podobne reagovala na články v .týždni.