Hríb na konferencii SaS: Neviem, či SaS budem voliť aj nabudúce

Hríb na konferencii SaS: Neviem, či SaS budem voliť aj nabudúce Reprofoto: video Denník N

Strana SaS mala v sobotu programovú konferenciu. Na konferencii pomery v strane hodnotilo aj viacero nečlenov strany.

Medzi nimi vystúpil aj novinár a šéfredaktor .týždňa Štefan Hríb, ktorý sa roky netají tým, koho podporuje pri voľbách, či koho volí.

„On je ten, čo nám to vždy vytmaví, a potom my máme mesiace nad čím rozmýšľať," povedal predseda strany Richard Sulík, keď dával Hríbovi slovo.

Hríb začal s chválou a v svojom príhovore priznal, že stranu volil. „Prečo som vás v posledných dvoch voľbách odporúčal voliť aj sám volil? Mám tri dôvody. Lebo pád Radičovej vlády považujem za dielo Dzurindovo a nie vaše," začal šéfredaktor .týždňa. Stranu volil aj preto, že považoval SaS za jedinú nekorupčnú stranu, ktorá nepôjde so Smerom.

„Prečo potom neviem, či vás budem voliť aj nabudúce?" spýtal sa Hríb a odpovedal tým, že možno príde aj širšia ponuka ale aj tým, že zo SaS stále necíti empatiu voči ľuďom v ťažkostiach, špecificky na Slovensku ani voči veriacim. "Verte mi, že s časťou našej cirkvi máme spory, aktuálne sa súdime s arcibiskupom Sokolom. Ale iný názor, a u vás aj iný svetonázor, a dokonca aj pocit, že niekto nestíha dobu, manipuluje, či šíri spiatočnícke postupy, nesmie byť dôvodom na opovrhovanie, povýšenectvo, vulgaritu."

Hríb strane vyčítal aj postoj k utečencom. Chápe právo na názor, že Európa väčšinu utečencov prijímať nemala. „Ale ja z vás cítim až prílišnú zaťatosť a žiadne srdce. A politická strana, ktorá nemá okrem rozumu aj srdce, ma stráca tak, ako keby ma stratil Trump, Orban či Le Pénová," povedal Hríb.

"Bolo mi úplne jasné, že nás tu nebude iba chváliť. Samozrejme, že si niečo z toho zoberieme. Napríklad to, že necítiť, že sme dostatočne štátnickou stranou," povedal počas prestávky pre Denník N Sulík.