Košický zlatý poklad pozná víťaza

Košický zlatý poklad pozná víťaza Foto: RTVS

V sobotu 15.októbra sa v košickom Kulturparku uskutočnil finálový koncert pesničkovej súťaže RTVS Košický zlatý poklad. Do aktuálneho ročníka súťaže bolo prihlásených 121 piesní.

3. miesto a finančnú cenu 500 eur získala pieseň Plán autora Jána Trojana v podaní autora a skupiny Signály.
2. miesto a finančnú cenu 750 eur získala pieseň Stromy autorky Bibiány Kontúrovej v podaní skupiny Kvet z Alokatu.
1. miesto a finančnú cenu 1.000 eur získala pieseň Slová autorov Martina Brečka a Miloša Šimurdu v podaní Martina Brečka. Súčasťou ceny pre absolútneho víťaza je aj priestor na nahrávanie víťaznej piesne v bratislavskom rozhlasovom nahrávacom štúdiu.

V nesúťažnej časti večera účinkovali skupina Nocadeň a víťaz predchádzajúceho ročníka súťaže Jungle Label. O víťazoch 32. ročníka súťaže rozhodla odborná porota, ktorá víťazov vyberala z 12 finálových skladieb.

„Finálové piesne v tomto ročníku boli veľmi vyrovnané. Odborná porota nakoniec určila troch víťazov, no pre mňa sú víťazmi všetci finalisti. Sálala z nich obrovská energia, ktorá sa preniesla na nás všetkých a nielen podľa mňa to bol výborný ročník. Splnili sme sny súťažiacim, do rozhlasového éteru uviedli 12 nových slovenských piesní a priaznivcom slovenskej hudby pripravili veľmi kvalitné podujatie.," povedal riaditeľ Štúdia RTVS Košice a riaditeľ súťaže Košický zlatý poklad Juraj Hidvéghy.

Pesničková súťaž Košický zlatý poklad začala v roku 1980, jej vyhlasovateľom a organizátorom je Štúdio RTVS Košice. Doposiaľ na nej zaznelo 325 nových, pôvodných slovenských piesní a k jej úspešným finalistom patrili aj Beáta Dubasová, Peter Nagy, skupina No Name, Marián Čekovský či Peter Cmorík.