Začína festival Zázračný oriešok, predstaví sa 12 súťažných diel

Ôsmy ročník bienále Zázračný oriešok 2014 - súťažnej prehliadky najlepších rozhlasových hier a rozhlasových monologických rozprávok, sa uskutoční v termíne od 20. do 23. mája v Piešťanoch.

Jeho organizátormi sú Mesto Piešťany, Mestská knižnica mesta Piešťany a RTVS.

Príspevky prihlásené do súťaže bude hodnotiť detská a odborná porota. Obe udelia víťazným autorom, realizátorom, interpretom najlepších rozhlasových rozprávok a vydavateľom knižných predlôh, cenu Zázračný oriešok. V rámci podujatia sa bude realizovať aj vyhodnotenie celoslovenskej literárnej a výtvarnej súťaže venovanej 95. výročiu narodenia spisovateľky Márie Ďuríčkovej.

Festival už tradične otvorí verejný karnevalový sprievod, doplnený zábavným programom s rozprávkovými hrdinami z detských kníh. Medzi účinkujúcimi nebudú chýbať siedmi TRPASLÍCI, postavičky z nového televízneho formátu RTVS pre deti.

TRPASLÍCI, ktorí predstavenia súťažné rozhlasové tituly, budú návštevníkov sprevádzať aj počas večerného otváracieho ceremoniálu. Na záver odovzdá vybranej umeleckej osobnosti, ktorá svojím celoživotným dielom významne ovplyvnila rozhlasovú dramatickú tvorbu pre deti, zástupca RTVS zvláštnu cenu Rozhlasu a televízie Slovenska.

Okrem hlavného programu aktuálne bienále ponúka aj tento rok množstvo sprievodných podujatí.