Skupina PPF zvýšila svoj podiel v ProSiebenSat.1 Media SE na 15,04 percenta

Skupina PPF zvýšila svoj podiel v ProSiebenSat.1 Media SE na 15,04 percenta

Skupina PPF zvýšila svoj podiel v spoločnosti ProSiebenSat.1 Media SE (ProSieben) na 15,04 percenta. Podiel PPF reprezentuje 11,6 percenta hlasovacích práv na kapitále spoločnosti. PPF to oznámila na svojom webe. Skupina PPF, vlastnená rodinou zosnulého podnikateľa Petra Kellnera, je druhým najväčším akcionárom ProSiebenSat.1.

"Zvýšenie nášho podielu v ProSieben potvrdzuje, že PPF je dlhodobý investor, ktorý vďaka svojim bohatým skúsenostiam v oblasti televízneho vysielania dokáže prispieť k rastu hodnoty poprednej nemeckej mediálnej spoločnosti," uviedol investičný riaditeľ PPF Didier Stoessel.

Najväčším akcionárom nemeckej mediálnej firmy je spoločnosť MFE talianskeho mediálneho magnáta a politika Silvia Berlusconiho.

ProSiebenSat.1 Media SE je najväčšia súkromná televízna skupina v Nemecku. Prevádzkuje voľne prístupné komerčné televízne kanály, platené televízne kanály, rozhlasové stanice a tlačové podniky. Hlavným televíznym kanálom skupiny je ProSieben alebo tiež skrátene Pro 7, so sídlom v Mníchove.

Skupina PPF už v médiách vlastní spoločnosť CME, pod ktorú patrí v Česku televízna skupina Nova. CME patrí medzi najväčšie mediálne spoločnosti v strednej a východnej Európe. Spadá pod ňu 33 televíznych staníc, vrátane spoplatnených, ktoré sú dostupné až 45 miliónom divákov.

Skupina PPF pôsobí v 25 krajinách v Európe, Ázii a Severnej Amerike v mnohých odvetviach, od finančných služieb cez telekomunikácie, médiá, biotechnológie či nehnuteľnosti až po strojárstvo. Skupina vlastní aktíva 40 miliárd eur a k minulému decembru zamestnávala celosvetovo 61.000 ľudí. Majoritným vlastníkom PPF Group bol až do svojej smrti v marci 2021 Petr Kellner. Po schválení dohody o rozdelení pozostalosti po Kellnerovi drží majoritný podiel 98,93 percenta v PPF Group Kellnerovi dedičia, manželka Renáta a jeho štyri deti.