Print this page

Kto je kto v seriáli Chatári (FOTO)

Televízia Markíza priniesla na obrazovky nový rodinný seriál s názvom Chatári o výstrednej komunite úplne odlišných ľudí, ktorí majú spoločné len jedno - chalupa je ich koníčkom a dovolenkovým životným štýlom. Kto je kto v zvláštnej zmeske charakterov? A ktorí herci sa objavili v seriáli? 

Radka, Peter a Jakub Južanovci

Radka, Peter a Jakub Južanovci  Foto: Markíza

(Helena Krajčiová, Sväťo Malachovský a Matej Landl ml.)
Peter Južan v presvedčení, že bežní ľudia neznášajú podnikateľov a závisť, ohrozí dobré vzťahy, tají, že je bohatý. Pred susedmi sa tvári ako najchudobnejší chatár. V skutočnosti je to spravodlivý pracant s nervami na špagátiku a infarktom na jazyku. Nervy mu dráždi predovšetkým jeho dospievajúci syn, prežívajúci hormonálny “veľký tresk”. Oporou mu je manželka Radka, ktorá pri ňom stojí, nech sa deje čokoľvek.

Lucia a Jana Rybákové, poručík Michal Frátrič

Lucia a Jana Rybákové, poručík Michal Frátrič

(Diana Mórová, Mária Schummerová a Marko Igonda)
Lucia Rybáková je rozvedená spisovateľka romantických príbehov, ktorá najkrajšiu inšpiráciu nachádza na chate, medzi ľuďmi, ktorých má rada. Jana je jej dcéra, s príliš realistickými pohľadom na svet, našťastie vyrovnaná so svojím pesimizmom. Ako rodina si Lucia a Jana dobre rozumejú a pripomínajú skôr sestry ako mamu s dcérou.
Michal je policajt s dušou textára rockových songov. Tvrdý chlap, oriešok, alebo skôr orech pre viacero žien z chatovej oblasti. Jednoducho je to sukničkár, ktorý nakukne do každého výstrihu.

Milan a Helena Rúbalovci

Milan a Helena Rúbalovci

(Barbora Švidraňová a Marián Miezga)
Rúbal je zálesák celým srdcom, žije chatárčením, kosením trávy a rúbaním dreva. Má malé tajomstvo, o ktorom však všetci vedia. Jeho slabým miestom je túžba byť oficiálne uznaným vodcom - náčelníkom chatárov. Helena Rúbalová je žena na správnom mieste, s drobnou slabosťou pre vlasové kúpele a prírodnú kozmetiku.

Dávid a Ivana Malí
Dávid a Ivana Malí

(Jana Kovalčíková a Braňo Mosný)
Ivana Malá vymyslela letné chatárske dobrodružstvo a prenajala chatu pri jazere, aby svojho manžela ITčkára vymanila z jeho komfortnej zóny a rozhýbala ich život novým smerom. Dávid Malý dovtedy žijúci vo svojom binárnom svete softwaru a hardweru, je prinútený strastiplne spoznávať život za hranicami Matrixu.

Šimon, Dagmar a Anička Krausovci
Šimon, Dagmar a Anička Krausovci

(Zuzana Kubovčíková Šebová, Vlado Kobielsky a Martina Kapráliková)
Na chatu pri jazere chodí oddychovať aj rodina Krausova. Dcéra Hanka Krausová, by najradšej „celkom zblízka“ študovala Jakuba Južana. Jej starostlivý otec Šimon sa po sobotách venuje rozjímaniu a modlitbám ako každý správny Žid. Zvláštne na tom je, že Šimon vôbec nie je Žid a svoju príslušnosť k židovskému národu len predstiera. Jeho manželka Dagmar ho v tom s nekonečnou trpezlivosťou, ale aj iróniou podporuje, ako doteraz vo všetkých jeho pokusoch nájsť to správne náboženstvo a postoj k životu.

Tony Kýhoz

Tony Kýhoz

(Maroš Kramár)
Najtajuplnejšia postava chatovej oblasti, synovec posledného zvoleného náčelníka Vlada Kýhoza, s neznámou minulosťou, ktorý neznáša komunistov a bývalý režim. Napriek prejavom totálnej “amerikanizácie", sa dokáže vcítiť do kože slovenských tínedžerov a stať sa súčasťou a plnohodnotným členom komunity chatárov.

Mária a Zdeno Stýblovci

Mária a Zdeno Stýblovci

(Marta Sládečková a Ivan Romančík)
Najstaršími obyvateľmi chatovej oblasti sú Mária a Zdeno Stýblovci, ktorých pohodu narúša len zať Adolf s aristokratickými koreňmi a darmožráčskou povahou. Športovo založeného Zdenka to v konečnom dôsledku nenecháva chladným, ale pre svojho vnuka Tobiáša a dcéru Moniku je ochotný robiť kompromisy.