Vyšla kniha Pečie celé Slovensko, obsahuje 100 najlepších receptov 1. série

V piatok 11. novembra bola na knižnom veľtrhu Bibliotéka do života slávnostne uvedená pekárska kniha Pečie celé Slovensko z vydavateľstva RTVS.

V knihe Pečie celé Slovensko nájdete pekárske inšpirácie na bábovky, torty, makrónky a tartaletky, ale aj slané pečivo, quiche, domáci chlieb či mrkvové dezerty. Vyskúšať si môžete tiež torty so želatínou, tvarované ovocie, cheescakes aj pečené nanuky. Prekvapte svojich blízkych kuchárskym majstrovstvom, inšpirujte sa alebo si vyskúšajte upiecť niečo, čo ste ešte nepiekli.

Jedlými kvetmi ju pokrstil generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj a víťaz 1. série šou Miroslav „Miňo“ Macuľa za prítomnosti ďalších amatérskych pekárov, známych tiež z prvej série, ktorú RTVS odvysielala s veľkým diváckym ohlasom na jeseň minulého roka. Práve ich 100 najlepších a najzaujímavejších receptov s detailným návodom na pečenie vás totiž napĺňa stránky knižnej novinky.

„Verím, že kniha bude mať rovnaký úspech, ako relácia Pečie celé Slovensko, ktorej druhá séria aktuálne láka k televíznym obrazovkám každú nedeľu státisíce divákov. Mám úprimnú radosť, že relácia, ktorá je o láske k pečeniu a tradíciám, ale aj vzájomnej láske medzi ľuďmi, si získala v týchto časoch srdcia množstva divákov. Aj vďaka knižnej podobe z vydavateľstva RTVS môžeme túto lásku šíriť ďalej medzi ľudí,“ hovorí generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj.

„Odozva divákov po odvysielaní prvej série bola obrovská a som rád, že sa RTVS podarilo dať naše recepty do knižnej podoby. Je to taký predčasný vianočný darček pre nás, súťažiacich z prvej série, ale hlavne pre všetkých fanúšikov pečenia,“ vyjadril sa Miroslav „Miňo“ Macuľa.