Print this page

Na Doma prichádza jeden z najsilnejších seriálových príbehov Zachránené životy (VIDEO)

Už v pondelok 27. júna 2022 odštartuje na obrazovkách televízie Doma nový turecký dramatický seriál Zachránené životy (Sen Anlat Karadeniz). Emotívny príbeh nezatvára oči pred ťažkými témami a zameriava sa na strhujúci životný príbeh týranej ženy, ktorá nachádza nečakaného ochrancu v obchodnom partnerovi svojho manžela. Ale napriek vzájomným pocitom je ich láska zakázaná a psychopatický manžel je pripravený na pomstu...

Nový seriál Zachránené životy budú môcť diváci televízie Doma sledovať vždy od pondelka do piatka o 20:30 hod. a v exkluzívnom týždňovom predstihu je už teraz k dispozícii predplatiteľom streamovacej služby VOYO.

Zachránené životy opisujú príbeh krásnej Nefes, ktorá bola ako 16-ročná predaná svojím otcom do nechceného manželstva s násilníckym Vedatom, ktorý ju na dlhé roky doslova uväznil vo svojej rezidencii. Niekoľkokrát sa snažila o útek, no každý takýto pokus sa skončil neúspešne. Nefes len ťažko vysvetľovala svojmu synovi Yiğitovi, prečo má telo posiate modrinami, a presviedčala ho, že bitka je len hra. Osem rokov vytvárala pre svojho syna imaginárny svet, aby ho vzdialila od krutej reality, v ktorej žijú.

Odporúčame aj: Kto je kto v seriáli Zachránené životy (FOTO)

Keď Vedata jedného dňa navštívi obchodník Mustafa, ktorý so sebou privedie aj svoju rodinu, jeho mladší brat Tahir si všimne, že Nefes je obeťou domáceho násilia, bohužiaľ jej však nedokáže pomôcť. Odvážna žena však vymyslí plán a so synom úspešne utečie tak, že sa ukryje v Tahirovom vozidle. Myslí si, že počas jazdy niekam so synom utečú, ale vyčerpaní zaspia. Prebúdzajú sa v Trabzone pri Čiernom mori, kde Tahir objaví v kufri svojho auta dvojicu utečencov. Ale to ešte ani zďaleka netuší, čo všetko ho čaká, aby ich zachránil...

Zachránené životy sa pri svojej premiére rýchlo stali jedným z najsledovanejších tureckých seriálov a predaný bol už do viac než 30 krajín po celom svete. Získal tiež tri turecké ocenenia Golden Butterfly Media Awards za najlepší televízny pár (İrem Helvacıoğlu, Ulaş Tuna Astepe), najlepší scenár a najlepšiu réžiu, cenu si odniesol aj detský herec Demir Birinci. Seriál bol aj tento rok nominovaný vo viacerých kategóriách, vrátane ceny za najlepší seriál, herca, herečku a televízny pár.

„Po odľahčených romantických tituloch Láska na prenájom a S hlavou v oblakoch prinášame jeden z vôbec najsilnejších a najemotívnejších tureckých seriálových príbehov. Zachránené životy sa vyznačujú vysokou kvalitou produkcie, strhujúcim dejom a mimoriadne realistickými hereckými výkonmi,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza. „A pre všetkých fanúšikov a fanúšičky tureckej romantiky máme ešte jednu skvelú správu, po novom si svoje obľúbené seriály budú môcť na Doma vychutnávať už každý pracovný deň, teda aj v piatky,“ dodala.