Print this page

Svetoznámy šéfkuchár Joshua Weissman varí pre Slovákov

Svetoznámy kuchár Joshua Weissman má na svojom YouTube kanáli viac ako 6 miliónov odberateľov. Ďalších 6 miliónov na TikToku. Slovenskí milovníci kvalitného jedla môžu konečne začať variť podľa jeho rád vďaka novej kuchárskej knihe Varenie bez výhovoriek.

Joshua nie je zástancom rýchleho občerstvenia ani polotovarov. Vie, že ak si chcete dať hamburger či sendvič, je najlepšie si ho pripraviť doma, a navyše z čerstvých surovín. Je profesionálnym kuchárom s originálnym zmyslom pre humor.

Svojou jedinečnou knihou vám odovzdá jednoduché, ale pravdivé posolstvo: Pripraviť skvelé jedlo nejaký čas trvá. Jeho kuchárska kniha je preto rozdelená na dve časti. V prvej časti dáva Joshua svojim čitateľom tipy a návody, ako si pripraviť takzvaný základ – základné ingrediencie na prípravu jedál. Z nich potom môžete začať variť a pripravovať zložitejšie pokrmy.

Kniha vás prevedie všetkými jedlami dňa, od raňajkových receptov, cez hlavné jedlá, šaláty, dresingy, majonézy, syry, cestoviny, mäsové jedlá, ryby, až po dezerty. Nenechajte si jeho rady ujsť a naučte sa variť zdravo, s humorom a bez výhovoriek.

Vypočujte si EXKLUZÍVNY rozhovor Pre podcast Knižný kompas:

 Hoci väčšina z nás preferuje jedlá, ktoré sú nenáročné na prípravu a na suroviny, Joshua sa modernému spôsobu varenia a stravovania stavia na odpor: „Mohli by sme, prosím, prestať s prívalom jedál, ktoré sú hotové za 2,3 sekundy a ktoré potrebujú len 1 ingredienciu? Chápem... sme zaneprázdnení. Ale zamerajme sa na to, že dokonale pripravené hamburgery nerastú na stromoch.“

Už dávno sme totiž zvyknutí na to, že mnohé z jedál si nepripravujeme sami, ale kupujeme, a presne tým sa okrádame o vzácne kulinárske zážitky. Ak si chceme jedlo naozaj naplno vychutnať, mali by sme si všetko pripravovať doma a nehľadať skratky.
Moderátor Bruno Ciberej o knihe Varenie bez výhovoriek:

 

Joshua Weissman
Je profesionálnym kuchárom, ktorý rád nakrúca zábavné, vzrušujúce a inšpiratívne videá o jedle a varení. Je posadnutý chlebom a rád jedáva veci, v ktorých je veľké množstvo masla. Všetko, čo chce, je pobaviť svojich fanúšikov a nadchnúť ich pre jedlo. Na a samozrejme, inšpirovať ich, aby niečo dobré a kvalitné uvarili.
Kniha Varenie bez výhovoriek vyšla vo vydavateľstve Ikar.

Milan Buno, knižný publicista