Ruskí generáli na komunikáciu používajú nezabezpečené kanály

Ruskí generáli na komunikáciu používajú nezabezpečené kanály vrátane mobilných telefónov a vysielačiek, napísal denník The New York Times s odkazom na dva americké armádne zdroje. Najmenej jeden z ruských generálov bol podľa nich zabitý po tom, čo ukrajinská rozviedka zachytila ​​jeho hovor, lokalizovala ho a zaútočila naňho.

Ukrajinská armáda podľa Kyjeva od začiatku ruskej invázie zabila už štyroch ruských generálov, pričom ruská strana potvrdila smrť len prvého z nich. Bol ním generálmajor Andrej Suchoveckij, zástupca veliteľa 41. armády. Suchoveckij bol zabitý 28. februára po zásahu ostreľovačom, informoval server Independent s odvolaním sa na armádny zdroj.

Ruská strana zatiaľ nepotvrdila zabitie generálmajora Vitalija Gerasimova z 8. marca, veterána zo Sýrie a Čečenska, generálmajora Andreja Kolesnikova z 11. marca a generálmajora Olega Miťajeva z 15. marca. Miťajev podľa poradcu ukrajinského ministerstva vnútra Antona Heraščenka padol v utorok pri útoku na Mariupol.

Ruské ministerstvo obrany o svojich padlých na Ukrajine informovalo iba v jedinom prípade, a to 2. marca, keď hlásilo 498 obetí.