Trnavské rádio odvysiela koncert pre Ukrajinu

Trnavské rádio odvysiela koncert pre Ukrajinu

Hudobná únia Slovenska pripravila v spolupráci s partnermi z regionálnych kultúrnych inštitúcii, občianskych iniciatív a samospráv krajských miest z celého Slovenska sériu koncertov pre Ukrajinu. Nedeľné podujatie v Trnave bude špeciálne tým, že ho do celého regiónu odvysiela Trnavské rádio.

Hudobníci na trnavskom koncerte budú vystupovať netradične z balkóna Divadla Jána Palárika na Trojičnom námestí, teda v úplnom centre Trnavy. Symbolicky ide o to isté miesto, z ktorého Trnavčania zažili dôležité prejavy slobody v roku 1989.

„Regionálne rádio je najbližšie k ľuďom vo svojom regióne. Podporiť toto podujatie a šíriť ho na rozhlasových vlnách pre nás bolo prirodzeným rozhodnutím. Navyše ide o hudobníkov z regiónu, ktorých posolstvo sa tak dostane širšiemu publiku,“ povedal programový riaditeľ Trnavského rádia Dušan Vančo.

Na frekvenciách Trnavského rádia bude znieť niekoľko kratších koncertov prenášaných naživo z centra mesta. Zahrajú napríklad Hudba z Marsu, v Trnave etablovaný írsky pesničkár Graeme Mark, Mária Čírová, speváčka, klaviristka a skladateľka pochádzajúca z Dolných Lovčíc pri Trnave, Trnavčan Bystrík či Allan Mikušek.

Špeciálny Koncert pre Ukrajinu odvysiela Trnavské rádio naživo túto nedeľu 6. marca 2022 so začiatkom po 16.00 hodine.