Zomrela predstaviteľka vrchnej sestry vo filme M*A*S*H (VIDEO)

Americká herečka Sally Kellermanová, ktorú preslávila rola majora Houlihanovej vo filme M*A*S*H režiséra Roberta Altmana, zomrela vo štvrtok vo veku 84 rokov v Los Angeles. Informoval o tom server Hollywood Reporter, skon potvrdil webu Variety aj hovorca herečky Alan Eichler.

 

Vysoká blondína sa do pamäti divákov najvýraznejšie zapísala rolou vojenskej vrchnej zdravotnej sestry Margaret Houlihanovej, prezývanej Hot Lips v kultovej čiernej komédii M*A*S*H z roku 1970. Tá jej vyniesla nomináciu na Oscara za najlepší ženský herecký výkon, cenu ale nezískala. S režisérom Altmanom neskôr rodená Kaliforňanka Kellermanová spolupracovala na filmoch Hráč a Pret-A-Porter a ďalších.

Kellermanová, ktorá sa venovala aj spevu a vydala dva albumy, sa v priebehu svojej dlhej hereckej kariéry objavila aj v televíznych seriáloch, napríklad Star Trek (1966) či Columbo (1998). Po krátkom manželstve so scenáristom Rickom Edelsteinom sa v roku 1980 vydala za filmového producenta Jonathana D. Kranea (1952-2016), s ktorým adoptovala dve deti.