Farma: Zaujímavosti zo zákulisia, nové drsné pravidlá a neobvyklé povinnosti sluhov

Farma: Zaujímavosti zo zákulisia, nové drsné pravidlá a neobvyklé povinnosti sluhov

Reality show Farma sa vracia späť ku koreňom a nových adeptov na titul farmárskeho kráľa čaká tentoraz naozaj drsné dobrodružstvo. Trinásta séria prinesie viacero noviniek. Zmení sa koncept, spôsob nakrúcania, lokácia aj počet účinkujúcich. Už onedlho vás budeme informovať, o aké úpravy konkrétne pôjde.

Moderátorkou je opäť Eva Evelyn Kramerová.

Noví obyvatelia statku sa budú musieť pripraviť na podmienky, aké asi doteraz ešte nezažili. Nebudú v tom však sami, aj tentoraz sa budú môcť spoľahnúť na pomocnú ruku a rady od absolútneho farmárskeho rekordéra.

Martin Bagar sa aj v tejto sérii ujme úlohy hospodára, bude to pre neho už 13. Farma. Okrem jedenástich slovenských sa totiž predstavil aj v jednej českej.
Aj túto sériu mu bude pomáhať štvornohý pomocník: „Celou Farmou ma bude sprevádzať pomocníčka Jozefína Trnavská,“ dodal.

Odporúčame aj: Farma 13: Kompletná zostava súťažiacich. Pozrite sa, kto je kto (FOTO)

Pravidlá Farmy 13

1. Farmár týždňa zodpovedá za chod Farmy, riadi ostatných a rozdeľuje prácu. Je najvyššou autoritou po hospodárovi Martinovi.
2. Čo povie Farmár týždňa, to platí.
3. Farmára týždňa určuje vypadnutý duelant.
4. Farmár týždňa určuje dvoch sluhov, muža a ženu. Nemôže nikomu pred voľbou prezradiť mená sluhov, môže si však vypočuť návrhy farmárov.
5. Iba Farmár týždňa sedí za vrchstolom a musí byť vždy obslúžený ako prvý.
6. Farmár týždňa má v držbe zarobené mince, za ktoré nesie zodpovednosť.
7. Farmár týždňa nemôže byť zvolený za duelanta.

Povinnosti sluhov

1.    Bývajú v sluhovni.
2.    Sú neustále k dispozícii Farmárovi týždňa.
3.    Musia udržiavať vnútorné a vonkajšie priestory na Farme čisté a upratané.
4.    Sú povinní postarať sa o zvieratá – nakŕmiť ich a vyčistiť ich príbytky.
5.    Musia sa sami postarať o prípravu jedla a varenie.  Sluhovia nesmú nikdy sedieť ani jesť za spoločným stolom s ostatnými. Najesť sa môžu až vtedy, keď dojedia ostatní. Sluha, ktorý nebol zvolený do duelu, pripravuje jedlo pre duelantov predtým, ako odídu do duelantských chatiek.
6.    Sluhovia sa starajú o teplo vo vykurovaných priestoroch. V čase, keď nie sú určení sluhovia, zverí Farmár týždňa túto povinnosť niekomu inému.
7.    Musia nosiť sluhovské oblečenie počas celej sluhovskej služby, zložiť si ich môžu len v noci, keď idú spať.
 
Cesta

Tohtoročný farmári si ešte pred vstupom na samotnú Farmu preveria svoju odvahu, odhodlanie a tímového ducha. Čaká ich dobrodružná cesta, spojená s prekonávaním odvahy, zdolávaním úloh, ktoré ukážu tímového ducha či nechajú vyniknúť individualitu. Na niekoľkodňovej ceste na ikonických miestach Slovenska ukážu nielen svoje odhodlanie a silu, ale najmä svoje morálne hodnoty. Budú mať za úlohu postaviť plť, preplávať rieku, zdolať jaskyňu alebo liezť po skalách v Tatrách. Najťažšia skúška ich však ešte len čaká. Cesta na Farmu tento rok pôjde cez duelovú arénu. Nie všetci sa tak na statok dostanú!

Tri fázy Farmy

Tento rok bude Farma plná prekvapení. Okrem krásneho zakopaného domčeka Farmára týždňa a jednoduchej sluhovne je stajňa jediným obydlím, ktoré farmári na mieste nájdu. Tu budú musieť žiť so zvieratami až kým nepostavia hospodárske stavby. Farmu musia vybudovať úplne od základov. Pokiaľ zvieratá nebudú mať kde spať, Farmári budú musieť stráviť noc v ich spoločnosti. Záleží iba na odhodlaní a šikovnosti farmárov, ako dobre sa im bude tento rok na statku žiť.
A keď vybudujú všetko a budú schopní žiť sebestačne, môžu sa otvoriť svetu. Po krajine sa rozoznie zvuk zvona z veže na skale, ktorú sami postavia. Bude to najväčšia stavba aká sa kedy na Farme budovala. Na Farme 13 sú pripravené aj ďalšie elementy a náročné úlohy, ktoré nabúrajú taktiky a preveria sily farmárov. Budú sa musieť poriadne potrápiť, aby sa dostali k vytúženej výhre. Farmárov ťažkými týždňami prevedie moderátorka Evelyn a hospodár Martin, ktorý si na pravidlá tento rok poriadne posvieti. V určitom momente sa na statku objavia aj staré známe tváre.