Rádio Devín prinesie v premiére adaptáciu poviedky Dušana Dušeka Potok pod potokom

Nová rozhlasová hra Rádia Devín Potok pod potokom prinesie pohľad na mimoriadne zaujímavú a stále aktuálnu tému túžby po potomkovi, ktorá však zostáva nenaplnená. "Výnimočný tvorivý tím, námet i herecké obsadenie sľubujú poslucháčom už v utorok 20. apríla kvalitný rozhlasový zážitok," avizuje rádio.

Potok pod potokom je nová rozhlasová adaptácia poviedky prozaika a scenáristu Dušana Dušeka, ktorá vznikla v banskobystrickom štúdiu RTVS. Jej autorom a režisérom je Jozef Krasula, známy divadelný režisér z profesionálnej i neprofesionálnej scény. „Rozhlasovo adaptovať Dušeka je náročná úloha, pretože potrebujete nahradiť rozprávača. A to sa Jozefovi Krasulovi podarilo,“ prezrádza dramaturg RTVS Egon Tomajko. Intenzívna práca na prípravách rozhlasovej hry trvala niekoľko mesiacov a tak, ako mnohé projekty, aj túto prácu nečakane prerušila pandémia a s ňou súvisiace problémy.

Témou rozhlasovej hry Potok pod potokom je túžba po potomkovi a jej nenaplnenie. V súčasnosti je takých párov mnoho a tí, čo majú šťastie, nie vždy dokážu pochopiť, čo a ako prežívajú tí menej šťastní. Hlavnej postave, spisovateľovi Adamovi, ktorý sa z problému snaží „vypísať“ a pripravuje všetko na deň D, keď sa to musí podariť, sa vybavujú všetky čarovné chvíle, plány a nádeje, obrovská láska, túžba, ale potomok nie. Pri tom všetkom sa mu vynárajú útržky spomienok i postavy, ktoré v jeho živote mali svoje miesto: brat Brko, priateľ Viktor aj maliar Sevas.