Print this page

Známe sú prvé kompletné čísla za 1. deň testovania - 2 225 pozitívnych, minister ďakuje Foto: Facebook Jaro Naď

V piatok prebehol prvý deň testovania na nákazu COVID-19 v najhoršie zasiahnutých okresoch na Orave a v Bardejove. Minister obrany Jaroslav Naď zverejnil kompletné čísla za prvý deň testovania aj s poďakovaním:

"Prvý deň testovania je za nami. Chcem v prvom rade poďakovať všetkým, ktorí sa podieľajú na tomto projekte, ktorý vo svete nemá obdobu! Skláňam sa pred Vašou vytrvalosťou, zodpovednosťou a ochotou pomôcť!

Ďakujem aj trpezlivým a disciplinovaným občanom, ktorým záleží viac ako na sebe samých - na svojich blízkych, ktorým týmto testovaním môžeme zachrániť život.

Ďakujem aj Vám novinárom a ďalším mienkotvorcom, ktorí sa snažíte o reálne, nie skreslené podávanie informácií a faktov o celom priebehu testovania. V tejto situácii sme všetci prvýkrát a nikto z nás nie je neomylný. No robíme to s presvedčením lepších zajtrajškov a stojíme si za tým, že pre Vás sa to oplatí!

Dnes sme v okresoch Orava a Bardejov otestovali neuveriteľných 61 905 ľudí, z toho 2 225 je pozitívnych.

Dávajte na seba pozor, každý jeden z Vás ak ste pozitívny, dajte vedieť svojej rodine a známym. Ak ste negatívny, určite príďte aj o týždeň a nezabudnite na rúško-odstup-ruky."