V Česku sa počas leta rozbehlo nakrúcanie nového seriálu Hvězdy nad hlavou

V Česku sa počas leta rozbehlo nakrúcanie nového seriálu Hvězdy nad hlavou Foto: Prima

Ďalšiu seriálovú novinku s názvom Hvězdy nad hlavou pripravuje televízia Prima, ktorej tvorbu divákom na Slovensku prináša kanál Prima PLUS. Šestnásťdielny seriál z vidieckeho prostredia, rozprávaný s nadhľadom a láskavým humorom, sa začal nakrúcať počas leta v exteriéroch na Rokycansku. Na obrazovkách sa objaví budúci rok.

Hlavnou hrdinkou romantického komediálneho seriálu je veterinárka Lucie Boučková v podaní Terezy Kostkovej. Lucie na malebnej dedine zachraňuje nielen zvieratá, ale často aj ľudské osudy. Sama je jedného dňa postavená pred voľbu, kedy sa musí správne rozhodnúť medzi dvoma mužmi, aby našla pravú lásku a zabezpečila šťastnú budúcnosť pre seba a svojho syna Filipa (Filip Antonio).

"Priznám sa, že keď som prvýkrát čítala scenár, tak ma niektoré situácie mojej postavy prekvapovali. Myslím, že to bude pekný, napínavý a pravdivý seriál. Diváci budú sledovať cestu mojej Lucie, v ktorej sa prebudí doposiaľ utlmená ženskosť. Je viac matka a veterinárka než žena, a tá sa zrazu začne hlásiť o slovo," poodhaľuje svoju hrdinku Tereza Kostková.

Spomínanými osudovými mužmi sú bývalý manžel, umelec Jiří Bouček (Roman Vojtek) a architekt Jan Veselý (Roman Zach).
"Som hrnčiar a maliar. To je jedna záľuba, tou druhou sú ženy - a Tereza Kostková, teda Lucie, je moja bývalá. V súčasnej dobe mám vzťah s mladou babou Táňou (Kateřina Marie Fialová), a celkom s tým bojujem. Ešte totiž neviem, čo v živote chcem," opisuje svoju úlohu Roman Vojtek, ktorý vďaka nej okúsi aj pár nových hereckých výziev.

Sokom a protikladom Jiřímu bude Jan. Pokojný samorast, ktorého rodinné tajomstvo odvialo na dedinu, kde sa stretáva s veterinárkou Luciou. "Som relatívne úspešný architekt, ktorý sa vďaka profesijnej únave a jednému pátraniu dostane do dediny Poběžovice. Začne tam hľadať dom, kde by mohol žiť, a v tom momente stretáva Luciu. Tá z jeho príchodu nie je nadšená, ale časom zistí, že všetko nie je tak, ako sa na prvý pohľad môže zdať," prezrádza Roman Zach, ktorý vyštudoval strednú priemyselnú školu stavebnú, takže úloha architekta mu rozhodne nebola cudzia.

Pri prvých krôčikoch nového seriálu Hviezdy nad hlavou nechýbala na pľaci s hercami ani riaditeľka výroby televízie Prima Lucia Kršáková. "Sme radi, že sa k spolupráci podarilo získať nami i divákmi veľmi obľúbené hviezdne tváre, ako sú Bolek Polívka, Tereza Kostková, Roman Zach, Petr Nárožný, Pavel Zedníček alebo Oldřich Vlach."

Okrem už spomínaných hercov sa v seriáli predstaví aj Veronika Žilková, Kateřina Marie Fialová, Václav Kopta, Alena Mihulová, Jitka Smutná, Veronika Khek Kubařová, Miroslav Táborský, Martin Pechlát, Jaromír Dulava, Eva Leinweberová, Pavlína Mourková, Anna Schmidtmajerová, Ondřej Bauer a množstvo ďalších. Za vznikom seriálu Hvězdy nad hlavou stojí produkčná spoločnosť INFINITY PRAGUE Ltd, a.s., producent Tomáš Hoffman, výkonná producentka Jana Gospičová a režiséri Martin Knopp a David Laňka.