Print this page

Nová Farma 12: Toto sú prví súťažiaci, podrobnosti (FOTO) Nikol Fridrichová FOTO: Markíza

Od 31. augusta vysiela Markíza 12-tu sériu reality šou Farma. Tento rok s podtitulom: Mesto verzus dedina. Televízia odhalila identitu prvých súťažiacich.

Nikol Fridrichová bude pre mnohých divákov "známa firma". Na sociálnej sieti má totiž približne 30 000 sledovateľov a chce, aby sa toto číslo poriadne zvýšilo. Pridáva krátke, vtipné videá, v ktorých sa snaží priblížiť viac prirodzenosti než dokonalosti. „Neznášam také instagramové pipky,“ tvrdí 32-ročná Bratislavčanka.
 
Jej povaha je nevyspytateľná. Nikol je jednoducho neriadená strela: „Občas som prchká, až hrubá,“ hovorí. Negatívne emócie si chodí vybíjať tréningom thajského boxu. Už od detstva inklinovala v rámci kamarátstiev skôr k mužom a prebrala aj ich záujmy. Nedáva si servítku pred ústa a niekedy povie aj viac, než by sa v danej situácii žiadalo. Preto sa ľahko ocitne uprostred konfliktu.
 
V roku 2011 sa stala Miss Carat Tunig a o rok neskôr sa v médiách objavili správy, že sa pobila v bare s bývalou superstaristkou Barborou Balúchovou. Neskôr niekto Nikol podpálil auto.

 Xénia Gregušová Foto: Markíza

Xénia Gregušová sa v roku 2018 zúčastnila súťaže krásy Miss Universe. Mladá kráska chce teraz na Farme zažiť poriadne dobrodružstvo, prehĺbiť vnímanie životných hodnôt a v neposlednom rade zbaviť sa svojho panického strachu z pavúkov.
 
Jej život by sa dal zhrnúť jedným slovom - tanec. „Učím tanec v tanečnej škole, v tom som dobrá, lebo milujem deti a tancujem od šiestich rokov a myslím si, že som sa celkom vytancovala,“ tvrdí 21-ročná Žilinčanka. Xénia absolvovala polročné sústredenie na Ibize, kde získala cennú životnú lekciu.
 
Má skúsenosti aj s gogo tancom. Je to pre ňu poučná skúsenosť, pretože narazila na predsudky: „Každý to odsúdi, že som polonahá.“ Xénia si však z toho veľkú hlavu nerobí, vníma to čiastočne ako umenie, čiastočne ako náročnú profesiu: „Je to profesia, vďaka tomu som mala veľa zážitkov a na to som hrdá,“ hovorí.
 

 Mário Rigó Foto: Markíza

Mário Rigó chce ženám na Farme ukázať, že v kuchyni sa vie obracať aj chlap. Ku kulinárstvu ho od detstva viedla mama: „Som jej vďačný, že ma pripravila do života,“ hovorí. Najviac mu bude chýbať trošku netradičná vec. „Fén. Denne si upravujem vlasy a bez neho budem stratený! Neviem si predstaviť, ako budem vyzerať,“ bojí sa čerstvý farmár.
Tvrdí, že má vždy pravdu a stane sa všetko, čo hovoril. Známi ho vyhľadávajú a niekedy si nevie vybrať, koho spoločnosť uprednostní. Na druhej strane ho niektorí nemajú až tak v láske. „Nenávidia ma, lebo hovorím pravdu do očí, nie za chrbtom,“ prezrádza o sebe. Na statku to však možno bude jeho prednosť. Nemá rád intrigy, faloš a ľudí, ktorí sa na niečo hrajú.
 
Najviac ho v živote zasiahlo narodenie dcéry: „Keď som ju uvidel, to bolo wau, neopísateľné!“ Hrdý otec síce už nežije s partnerkou, no pre dcérku by zniesol aj modré z neba. „Je moje druhé ja. Žijem pre ňu,“ hovorí 26-ročný čašník. Meno Natália má dokonca vytetované na ruke.

Henrik Szabó Foto: Markíza 
Srdcom mešťan, telom Thor, povolaním striptér. Keď mal Henrik Szabo 18 rokov, zareagoval na ponuku agentúry, ktorá hľadala nádejných striptérov. Odvtedy má za sebou podľa vlastných slov tisíce vystúpení. Svoje telo aj preto neustále udržiava vo forme, hoci spočiatku, ako vraví, nevyzeral vôbec dobre a bol drevený: „Naučil som sa remeslu od 40-ročných veteránov.“
 
Vyrastal v Petržalke a od rodičov sa osamostatnil veľmi skoro. Rýchlo pochopil, že život z vlastných zárobkov mu nestačí. Toto obdobie považuje za najnáročnejšie vo svojom živote. „Od rodičov som si nič nepýtal. No bolo to ťažké. Ledva som mal na autobus, a keď sme šli napríklad na kúpalisko, preliezal som plot, aby som zbytočne nemíňal,“ spomína na mladosť.
Henrik sa považuje za veľmi šetrného, čo pripisuje obdobiu v detstve, kedy bolo peňazí v rodine málo: „Nebola to síce chudoba, no viem, aké to je, ak je človek bez peňazí. Otec ako jediný zarábal v rodine peniaze. Zbytočné výdavky šli bokom.“ Zároveň chápe, že rodičia ho nechceli rozmaznávať. Naučil sa šetriť, nerozhadzovať a čo zarobí, investuje.