Martič Glváč rezignoval, takto to oznámil na facebooku

Martin Glváč dnes rezignoval z postu predsedu parlamentu. Rezignáciu neoznámil na tlačovej besede ale týmto statusom na facebooku.

"Minulý týždeň sme Vás spoločne s predsedom strany SMER-SD Robertom Ficom informovali, že po sviatkoch oznámim svoje rozhodnutie v súvislosti s mediálnou poľovačkou na moju osobu. Už vtedy som bol pevne rozhodnutý a nebyť oslíka z Trnavy Matoviča so svojim cirkusom, už by to dnes vôbec nebolo aktuálne.

Každému, normálne uvažujúcemu človeku, ktorý sleduje médiá a politiku musí byť jasné, že tu vôbec nejde o moju osobu, ale o špinavú predvolebnú kampaň v ktorej stará opozícia súperí o holé prežitie s tzv. novými opozičnými politikmi. Keďže parlamentné voľby sú predo dvermi a percentá sú neúprosné, tak jediným ich cieľom je šíriť nenávisť a očierňovať Smer.

Je pritom naozaj komické, že práve extrémne toxickí ľudia, ktorí paktovali s Kočnerom bez hanby súdia mňa a ďalších a nehanebne sa hrajú na obete. Podľa ich logiky sme potom predsa všetci obete. A ak Sulíkovi a Matovičovi stačí povedať „sorry“, za závažnú komunikáciu a stretnutia s Kočnerom, tak to isté by malo stačiť povedať aj mne.

Ja som však presvedčený, že aj v tomto mediálnom šialenstve plnom nenávisti si treba zachovať chladnú hlavu a pred osobnými záujmami musí dostať prednosť zdravý rozum.

Čaká nás dôležité hlasovanie o štátnom rozpočte a následne sa naplno rozbehne predvolebná kampaň. Takéto šialenstvo a nechutné útoky ma ako krajského predsedu motivujú, aby sme ako strana boli čo najúspešnejší. Záleží mi na tom, aby SMER-SD v budúcoročných voľbách zvíťazil a aj preto som sa rozhodol dnes vzdať funkcie podpredsedu NR SR. Som pripravený vzdať sa aj členstva vo výbore pre kontrolu Vojenského spravodajstva, ak z kontrolných a bezpečnostných výborov odídu poslanci, ktorí mali kontakty s Mariánom Kočnerom.

Nikdy som nebol prilepený k žiadnej stoličke a je to moje autonómne rozhodnutie. Chcem sa samozrejme poďakovať predsedovi Smeru Robertovi Ficovi a celému poslaneckému klubu SMER-SD za ich podporu, no som presvedčený, že som sa rozhodol správne.

Beriem na vedomie aj postoj koaličného partnera, ktorý mi prezentoval predseda Mostu-Híd Béla Bugár a som presvedčený, že tak ako v mojom prípade, bude on i jeho strana rovnako principiálny aj pri sebe a ostatných politikoch. Preto očakávam, že aj on sám sa vzdá funkcie podpredsedu NR SR, lebo práve predseda Mostu-Híd sa po vražde s Kočnerom stretol a diskutoval. Dávam mu priestor na to, aby odstúpil sám a konal, lebo v prípade, že v Národnej rade SR sa objaví návrh na jeho odvolanie, tak nevylučujem, že poslanecký klub SMER-SD takýto návrh podporí.

Ak má mňa diskvalifikovať ten zlepenec správ, v ktorých nesedia ani elementárne a overiteľné skutočnosti, tak potom ma určite nediskvalifikuje o nič viac ako Matoviča, Sulíka, Drobu, Kollára, Budaja, či samotného Bélu Bugára a ďalších, ktorí s Kočnerom komunikovali, stretávali sa a robili s ním biznis.

Aj preto sa opakovane pripájam k výzve obhajcu rodiny Kušnírovej – Romanovi Kvasnicovi, aby VŠETCI, ktorí mali v minulosti s Kočnerom nejaké kontakty: teda aj Matovič, Sulík, Kollár, Droba, Budaj, ale aj Krištúfková a ďalší, odišli z verejného života a nekandidovali v najbližších voľbách do parlamentu.

Verím, že rovnaký meter ako v mojom prípade, opozícia uplatní aj na svojich predstaviteľov.

Pripravíme preto návrh na odvolanie Borisa Kollára z funkcie predsedu Výboru NR SR pre verejnú správu a regionálny rozvoj a očakávame, že opoziční poslanci ho tiež podporia. Bol to práve on kto ma s Kočnerom zoznámil, on riešil s Kočnerom biznis na Donovaloch, chodievali spolu na plesy a na koncerty. Alebo tieto kontakty sú slušné, v poriadku a neprekážajú im? Ja osobne nepoznám v politike osobu, ktorá by mala intenzívnejšie kontakty s Kočnerom ako on.

Ak akákoľvek komunikácia s Mariánom Kočnerom niekoho diskvalifikuje, tak potom musí pre každého platiť padni komu padni. Inak je jasné že ide iba o lynč a šírenie nenávisti, no rozhodne nie o slušnosť a spravodlivosť, za ktoré sa iba zbabelo skrývajú."