ABC: Hollywoodska hviezda Demi Moore bola v 15 rokoch znásilnená

Americká herečka Demi Moore bola v pätnástich rokoch znásilnená a páchateľ za to vyplatil jej matke 500 dolárov. S odkazom na nové pamäte herečky to v pondelok uviedla televízia ABC. Matka ju vraj brala do barov, "aby si ju muži všimli".

"Bolo to znásilnenie a bola to devastujúca zrada," vyhlásila v televízii novinárka Diane Sawyerová, ktorá s dnes päťdesiatšesťročnou herečkou hovorila. Moore mala pätnásť, keď vraj raz prišla domov a uvidela staršieho muža, ktorého poznala. Po znásilnení sa jej spýtal, aké to je, keď z nej vlastná matka robí šlapku.

Mooreová su nemyslí, že by ju matka predávala. "V hĺbke duše si to nemyslím. Bola to proste transakcia. Umožnila mu to ale a poškodila ma," povedala herečka o svojej matke, ktorá bojovala s alkoholom a niekoľkokrát sa tiež pokúsila o samovraždu.

Kniha pamätí nazvaná Inside Out je intímnou výpoveďou o detstve slávnej herečky, o vzťahoch a o pomoci ostatným, uviedla ABC. Mooreová ju venovala nielen svojim trom dcéram, ale aj problematickej matke.

Moore je známa napríklad z filmov Duch, Pár správnych chlapov či Neslušný návrh. Prvýkrát sa vydala v sedemnástich rokoch, neskôr mala za manželov herca Brucea Willisa a Ashtona Kutchera. Všetky manželstvá skončila rozvodom.