V jesennom výberovom konaní je zaradených tridsaťštyri frekvencií

 

 

Rada pre vysielanie a retransmisiu vyhlásila 13. septembra 2019 druhé tohtoročné výberové konanie na pridelenie rozhlasových frekvencií pre terestriálne vysielanie. Výberové konanie vyhlásila podľa zákona na úradnej tabuli vo svojom sídle, na webovej stránke a v dvoch celoštátnych denníkoch. Jeho súčasťou bude ako vždy aj verejné vypočutie žiadateľov o nové rozhlasové licencie či súčasných vysielateľov, ktorí chcú svoje pokrytie rozšíriť. Verejné vypočutie záujemcov o frekvencie je naplánované na 19. novembra 2019.
Uchádzači o jednotlivé frekvencie musia svoju žiadosť podať do 11. októbra 2019,
do 14:00 hod. a  to osobne alebo písomne na adrese sídla Rady pre vysielanie a retransmisiu (Palisády 36, 811 06 Bratislava).
V jesennom výberovom konaní je zaradených 34 rozhlasových frekvencií.
Z uvedeného počtu sú 4 nové frekvencie, ktoré sú individuálne skoordinované.
Sedem frekvencií do mája 2021 využíva vysielateľ T.W.Rádio s.r.o. na vysielanie programovej služby Rádio 7. Ďalších trinásť frekvencií (z toho dve Rada odňala, rozhodnutia nie sú právoplatné) do decembra 2021 využíva vysielateľ RADIO ONE s.r.o. na vysielanie programovej služby Rádio One. Obidvaja vysielatelia budú frekvencie v  roku 2021 využívať už 16. rok, čo je maximálna doba. Po jej uplynutí musia požiadať o novú licenciu, o uvoľnené frekvencie sa však môžu uchádzať aj iní žiadatelia.
Do jesenného výberového konania Rada zaradila aj sedem frekvencií, ktoré v jarnom výberovom konaní 2019 zostali nepridelené.
Frekvencia 89,7 MHz Michalovce sa uvoľnila po zániku licencie, ktorej držiteľom bola spoločnosť Šírava, s.r.o. Frekvencie 92,4 MHz Martin a 89,6 MHz Prievidza boli odňaté na vlastnú žiadosť držiteľa licencie spoločnosti Best FM Media, spol. s r.o. v auguste tohto roka.