Brad Pitt zavolal na ISS, od kozmonauta sa dozvedel zaujímavé novinky (VIDEO)

Brad Pitt zavolal na ISS, od kozmonauta sa dozvedel zaujímavé novinky (VIDEO) Foto z filmu

 

Americký herec Brad Pitt, ktorý si zahral vo vesmíre dramatického Ad Astra, v pondelok zavolal na Medzinárodnú vesmírnu stanicu (ISS). Konverzácia s americkým astronautom Nickym Haguom sa rýchlo otočila k nečakaným dopadom života v stave bez ľudí na nohách, napísala agentura AFP.

"Tým, že nenašľapujem na chodidlá, tak mi rýchlo zmizla zrohovatelá pokožka," povedal hercovi Hague, ktorý je na stanici spolu s dvomi Američanmi, Rusom a Talianom. "Na spodku nôh a na palcoch, ktorými sa neustále prichtávam k veciam, mám ale mozole," dodal astronaut.

"Je to jedna z mnohých zvláštnych vecí, na ktoré na osoby na Zemi nepomyslia," hodnotí mozoly na palcoch a nohách Hague. "Je to neuveriteľné," reagoval Pitt.

Americký prístup k ISS je prepojený z americkým Národným úradom pre letectvo a vesmír (NASA) vo Washingtone. Dvadsaťminutovú konverzáciu naživo vysielala televízia NASA. Pitt propaguje film Ad Astra, v ktorom v úlohe astronauta podstúpi riskantnú misiu na okraji slnečnej sústavy.

"Ako sa vám páčil film? Podarilo sa nám napodobniť stav beztiaže?" spýtal sa herec kozmonauta. "Vyzeralo to výborne," odvetil Hague.

Herca okrem iného zaujímal pracovnej rytmus na palube. Dozvedel sa, že astronauti pracujú od 07:30 do 19:30 (život na ISS sa riadi koordinovaným svetovým časom, ktorý je teraz o dve hodiny pozadu oproti SELČ). Pitt sa tiež pýtal, kto na stanici vyberá hudbu, a zistil, že osadenstvo ISS sa v tom strieda.

Hollywoodska hviezda chcela tiež vedieť, či astronauti mohli z ISS pozorovať nevydarené pristátie modulu indickej sondy Čandrájan-2 na Mesiaci. Dozvedel sa, že nie.

Na záver Pitt požiadal Hague o verdikt o tom, či sa svojej role lepšie zhostil George Clooney v snímke Gravitácia, alebo on vo fimu Ad Astra. "Samozrejme, že vy," odpovedal Hague.