Print this page

 


Posledný májový deň tohto roka sa skončil jubilejný 20. ročník Hodiny deťom. Celkový výnos zbierky dosiahol 183 258,43 €. Finančné prostriedky rozdelila odborná komisia organizáciám so zmysluplnými projektmi a víziami, ktorých podstatou je systematická a dlhodobá práca s deťmi a mladými ľuďmi.

Hodina deťom je celoročná verejná zbierka na podporu jedinečných a užitočných projektov pre deti vo všetkých regiónoch Slovenska. Jubilejný dvadsiaty ročník trval od 1. júna 2018 do 31. mája 2019 a hrubý výnos zbierky dosiahol sumu 183 258, 43 EUR. Finančné prostriedky získané počas verejnej zbierky rozdeľuje Nadácia pre deti Slovenska prostredníctvom grantového programu Hodina deťom.

Odborní hodnotitelia posudzovali 78 žiadostí a z nich vybrali 41 organizácií, ktoré najviac spĺňali požiadavky na udelenie grantu. Súčasne sa pri posudzovaní žiadostí bralo do úvahy proporčné rozdelenie, ktoré vychádza z počtu obyvateľov jednotlivých regiónov. Na Západnom Slovensku bolo podporených 20 projektov, na Strednom Slovensku 10 a na Východnom Slovensku bolo schválených 11 projektov.

Všetky podporené projekty i jednotlivé realizované aktivity je možné si pozrieť priamo v online aplikácii, ktorú plnia samotní grantisti v reálnom čase na http://nds.nds.sk/stream/.

Srdečne ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodli podporiť Hodinu deťom a umožňujú nám tým pomáhať deťom a mladým ľuďom na celom Slovensku. Takisto patrí veľká vďaka našim partnerom, bez ktorých by sme nedokázali zbierku realizovať. Dôležitou súčasťou Hodiny deťom sú aj dobrovoľníci počas zbierky v uliciach, ktorých bolo tento rok až 4984. Spolu dokážeme zlepšovať budúcnosť detí a mladých ľudí na Slovensku, a tešíme sa, že v tom úspešne budeme pokračovať aj v 21. ročníku verejnej zbierky Hodina deťom.

Hodina deťom je celoročná verejná zbierka a najstarší program Nadácie pre deti Slovenska, ktorý od roku 1999 podporuje projekty pre deti a mladých ľudí na celom Slovensku. Hodina deťom prepája tých, ktorí potrebujú pomoc s tými, ktorí im ju môžu a chcú poskytnúť.