Print this page

Egyptská speváčka Sirin Abdal Vahábová má znovu problémy so zákonom. Podľa sťažnosti jedného z právnikov sa dopustila urážky štátu pri svojom novoročnom koncerte. Už vlani bola odsúdená do väzenia a k pokute za to, že varovala fanúšika pred pitím vody z Nílu, čím údajne naznačila, že je veľtok špinavý. Tentoraz žena, známa v celom arabskom svete, podľa egyptského tlače vyhlásila, že si ju Egypt nezaslúži.

Server denníka Al-Ahram napísal, že právnik Samir Sabrí, známy výpadmi proti celebritám, vyhlásil, že sa Abdal Vahábová dopustila urážky štátu. "Keby len vedela, že je najsmiešnejšia z nemravných, neurazila by veľký Egypt," tvrdí Sabrí.

Bol to práve on, kto poslal v decembri sťažnosť na herečku Ranja Júsifovú za to, že sa na káhirskom filmovom festivale objavila v priesvitných šatách. Bola obvinená zo zhýralosti a ak bude usvedčená, môže dostať až päťročný trest väzenia.

Abdal Vahábová tvrdí, že jej slová sú vytrhnuté z kontextu a že ich vyslovila, keď vtipkovala o technických problémoch pri koncerte. "Chcela som o tom zažartovať, aby sa ľudia cítili lepšie. Nedovolím nikomu naznačovať, že nemám rada svoju krajinu. Nie som nahnevaná, som rada, že sa to ku mne donieslo, pretože si uvedomujem, že niekedy som na miestach, kde určité žarty nemôžem hovoriť,“ oznámila speváčka v televízii MBC.