Marika Gombitová zverejnila vyhlásenie

Marika Gombitová zverejnila vyhlásenie Zdroj: www.marikagombitovaofficial.com

Speváčka Marika Gombitová, ktorá sa ako jediná žena ocitla v TOP 10 ankety Najväčší Slovák, zverejnila vo štvrtok večer toto vyhlásenie: 

 

"Milí moji fanúšikovia, som dojatá z vašej podpory v ankete Najväčší Slovák, ktorej galavečer na Nový rok odvysielala RTVS.


Sama som očakávala, ktoré osobnosti našej histórie získajú najväčšiu podporu v ankete "najväčších" Slovákov, a vlastné umiestnenie v prvej desiatke bolo pre mňa veľkým prekvapením. Preto som sa rozhodla prenechať miesto osobnosti, ktorá je možno menej známa, avšak pre Slovensko z historického hľadiska viac výnimočná.

Milí moji fanúšikovia, s pokorou prijímam vašu podporu. Ďakujem za hlasy, ktoré ste mi adresovali, a teším sa na stretnutia s vami.

S úctou
vaša Marika Gombitová"

Na jedenástom mieste v ankete skončil vojak Jozef Gabčík. Ak by RTVS splnila žiadosť speváčky, je pravdepodobné, že by sa vojak, ktorý v boji proti nacistom položil život, dostal do prvej desiatky. Gabčík je hrdina protinacistického odboja, ktorý v Operácii Anthropoid splnil rozkaz a úspešne vykonal 27. mája 1942 sa spolubojovníkmi atentát na nacistického pohlavára a zastupujúceho ríšskeho protektora Reinharda Heydricha.

Viac: Gombitová nechce byť Najväčší Slovák. RTVS nevie, čo s tým. Radu pýta od BBC

Zaujíma Vás zákulisie médií? Sledujte nás aj na našom facebooku.