Vojvodkyňa Kate porodila syna, oznámil kráľovský dvor na twitteri

Manželka britského princa Williama Kate porodila chlapca. Váži 3,8 kilogramu. On i vojvodkyňa sú v poriadku, uviedol palác.

"Jej kráľovská výsosť vojvodkyňa z Cambridge bola ráno prijatá do nemocnice St. Mary 'sv Paddingtone v Londýne v ranej fáze pôrodu, "uviedol Kensingtonský palác na twitteri. Do pôrodnice šla Kate autom spolu so svojím manželom, princom Williamom, ktorý bol aj pri pôrode

pôrode svojho už tretieho potomka, ktorý sa stal piatym v poradí nástupníctva na britský trón.

Chlapec, ktorého meno zatiaľ Kensingtonský palác nezverejnil, sa narodil o 11:01 miestneho času (12:01 SELČ), niekoľko hodín potom, čo Kate do pôrodnice St. Mary's v londýnskej časti Paddington previezli. "Jej kráľovskej výsosti aj jej dieťaťu sa darí dobre," informoval palác.

O narodení kráľovského potomka už vedia aj kráľovná Alžbeta II., Jej manžel Philip, princ Charles s manželkou Camillou aj strýko novorodenca princ Harry a všetci sú podľa oznámenia paláca "správou potešení".

Novorodený chlapec je tretím potomkom Williama a Kate. Ich syn George má štyri roky a dcéra Charlotte dva. Podľa stávkarov by sa chlapec mohol volať Albert, Arthur alebo Fred.