Print this page

 

 

 

Aktuálny ročník pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad speje do svojho záveru. Mená víťazov sa verejnosť dozvie už túto sobotu 14. októbra.

Počas sobotňajšieho finálového koncertu porota v zložení Igor Timko, Peter Bič, Viktória Vargová, Juraj Vančík, Jindřich Bardon, Richard Jajcay a riaditeľ súťaže Juraj Hidvéghy vyberie tri víťazné skladby z dvanástich. Na víťazov čakajú finančné ceny v hodnote 1000, 750 a 500 eur. Absolútny víťaz nahrá svoju skladbu v nahrávacom štúdiu Slovenského rozhlasu.

Sobotňajší finálový koncert 33. ročníka Košického zlatého pokladu začne o 19:00 v košickom Kulturparku. Počas neho sa predstaví aj víťaz predchádzajúceho ročníka Martin Brečko a populárna formácia Peter Bič Projekt. Večerom bude divákov a poslucháčov sprevádzať Roman Bomboš, moderátor Rádia Slovensko, ktoré bude podujatie vysielať v priamom prenose. Televízny dokument zo súťaže si diváci môžu pozrieť 4. novembra o 18:00 na Dvojke.

V súťaži bolo spolu 140 skladieb, z ktorých o šestici finalistov rozhodla výberová komisia a druhú šesticu vybrali sms hlasovaním poslucháči Rádia Slovensko. Vyhlasovateľom a organizátorom súťaže je Štúdio RTVS Košice.
Košický zlatý poklad uzrel svetlo sveta v roku 1980. Od svojho vzniku vytvára priestor na prezentáciu a propagáciu tvorby mladým autorom a interpretom pôvodnej slovenskej populárnej hudby. Počas predchádzajúcich ročníkov zaznelo celkovo 349 nových slovenských piesní.