Puma bude zisťovať, prečo sa Švajčiarom na Eure trhali dresy

Puma bude zisťovať, prečo sa Švajčiarom na Eure trhali dresy Zdroj: Twitter @Squawka

Výrobca športového vybavenia Puma chce vyšetriť, ako je možné, že sa hneď šiestim švajčiarskym futbalistom pri nedeľňajšom zápase s Francúzskom na majstrovstvách Európy roztrhol dres.

 

 

Duel, z ktorého po bezgólovej remíze postúpili do osemfinále oba zúčastnené tímy, pritom v žiadnom prípade neponúkal tvrdé súboje, kde by sa trhali tričká.

Už v prvom polčase sa museli prezliecť traja švajčiarski hráči. A pretože skutočných akcií bolo v stretnutí vidieť pomenej, najväčšiu pozornosť pútali práve potrhané švajčiarske dresy od Pumy a lopta konkurenčného Adidasu, ktorá po súboji Valona Behramiho s Antoinom Griezmannom praskla.

Odporúčame aj: Futbalové Euro 2016: Pozrite si prehľad priamych prenosov

"Dresy roztrhnuté počas večerného zápasu ..., niečo také sme zažili po prvýkrát. Päť tímov PUMA odohralo na tomto turnaji desať zápasov, bez toho aby mali podobné problémy," uviedla v oficiálnom vyhlásení nemecká spoločnosť PUMA. Firma teraz plánuje preskúmať materiál, z ktorého bola švajčiarska sada vyrobená.

Hráči si z častého prezliekania nič nerobili a situáciu brali s humorom. "Dúfam, že Puma nevyrába kondómy," povedal stredopoliar Stoke City Xherdan Shaqiri.

Aktualizácia o zistenie spoločnosti PUMA:

"Použitý materiál bol chybný len pre obmedzený počet týchto dresov. Naša analýza ukázala, že poškodený bol počas výroby, preto bol tričká slabšie," uviedla nemecká spoločnosť. "Skontrolovali sme všetky ostatné naše dresy a môžeme všetky uistiť, že takýto nešťastný incident sa nebude opakovať."