Sagana v kampani Telekomu ostrihali aj neostrihali na polovicu

Sagana v kampani Telekomu ostrihali aj neostrihali na polovicu Foto Telekom

Peter Sagan prekvapil svoju manželku s hlavou ostrihanou presne na polovicu.

 

 


Telekom prichádza v marci s neobvyklou kampaňou, ktorej súčasťou sú bilbordy osadené len z polovice,  inzercia len na pol strany a netradičné formáty, ktoré sú skrátené presne o polovicu.

Foto: TelekomJe to nová kampaň na aktuálnu ponuku – skrátenie čakania na nový mobil na polovicu. „V kampani sme sa rozhodli zamerať na Petra ako na obyčajného človeka. Veď aj majster sveta sa občas potrebuje ostrihať. Samozrejme, nie úplne normálne, ale tak saganovsky," napísala agentúra MUW Saatchi & Saatchi.

„Petra Sagana sme pôvodne chceli dať ostrihať naozaj, ale nesúhlasil. Samozrejme sme to akceptovali a začali sme hľadať spôsob, ako to urobiť bez toho, aby o svoje vlasy prišiel," povedal hovorca Telekomu Martin Vidan.

Parochňu, aká je použitá v novom spote, nedokáže urobiť hocikto, a tak stál štáb pred náročnou výzvou. „Na výrobu parochne sme povolali špičkového filmového maskéra Juraja Steinera, ktorý má za sebou množstvo úspešných slovenských a českých filmov." Najnovšie má aj Českého leva za masky pre film Sedem zhavranelých bratov.„Prípravou parochne strávil takmer týždeň, pritom pracoval s presnými mierami Peťovej hlavy. Nakoniec ju na Peťovu hlavu nanášal takmer dve hodiny, aby všetko vyzeralo čo najuveriteľnejšie," popisuje Vidan.

Foto: Telekom

Kvôli záberom so strihaním skutočných vlasov angažoval Telekom prémiového francúzskeho kaderníka, ktorý žije na Slovensku a má tu aj svoj prestížny salón, a taktiež Saganovho „dvojníka" , ktorý sa naozaj nechal ostrihať. „Prekvapenie Petrovej manželky Katky v závere je skutočné, nie hrané. S novým strihom ho v tom zábere videla naozaj po prvýkrát," hovorí Vidan.

Vizitka kampane:
Agentúra: MUW Saatchi & Saatchi
Kreatívny riaditeľ: Peter Michalka
Art director: Jakub Kuvik, Veronika Holaňová, Ivo Zemanovič, Eduard Drexler
Copywriter: Roman Hríbik, Martin Krafčík, Roman Krmášek
Strategický riaditeľ: Kamil Charvát
Account manažér: Kamil Gróf, Tatiana Hrutková
Režisér: Roman Valent
Produkcia: Hitchhiker Films