Talianska rodina dokázala naplniť celé lietadlo a získala dovolenku pre 170 ľudí

Talianska rodina dokázala naplniť celé lietadlo a získala dovolenku pre 170 ľudí Zdroj: Wizz Air

Rodina z mestečka Portici pri Neapoli zvíťazila v súťaži vypísanej leteckou spoločnosťou Wizz Air, ktorá vlani v reklame hľadala "najväčšiu taliansku rodinu", ktorá by dokázala zaplniť celé lietadlo pre 170 cestujúcich.

Anne Donalekovej sa podarilo také množstvo príbuzných a priateľov dať dohromady, a pre všetkých tak zaistila trojdňovú leteckú dovolenku na ostrove Korfu. Napísala o tom agentúra APA.

Aerolinky Wizz Air spustili reklamu nazvanú "Lietajúca rodina" v decembri a ľuďom dali desať dní na to, aby sa prihlásili, pokiaľ dokážu presvedčiť 170 známych ľudí k víkendovému leteckému výletu.

"S výsledkom sme veľmi spokojní, reklama bola od prvých chvíľ veľmi populárna. Veľká vďaka patrí talianskym rodinám, ktoré sa s našou výzvou popasovali," povedal hovorca Wizz Air András Radó. Podľa neho sa do súťaže zapojilo vyše 3500 ľudí, len dvom rodinám sa ale podarilo zaplniť všetkých 170 sedadiel.

"Až do samého konca som neverila tomu, že by som mohla zvíťaziť. Som fanúšička súťaží a niekoľko som ich už v minulosti vyhrala. Oslovila som pár ľudí, rozoslala pozvánky a všetkých prosila, aby presvedčili svojich príbuzných a prihlásili sa. To isté urobil môj 21-ročný syn a keď mi posledný človek hlásil, že už sa do lietadla nedostane, pretože je plné, povedala som si: 'Tak som to zvládla'," popísala Donaleková. Jej skupinu preto teraz čaká trojdňový pobyt v hoteli na gréckom ostrove Korfu, kam poletia plne obsadeným lietadlom.