Vagus v kampani ukazuje realitu, ktorú by nikto nechcel (VIDEO)

Vagus v kampani ukazuje realitu, ktorú by nikto nechcel (VIDEO) Foto: Seesame

Občianske združenie Vagus, ktoré pomáha ľuďom bez domova, v novej kampani upozorňuje na dôležitosť prevencie straty bývania.

Spot ukazuje, ako vás premotivovaný realiťák víta v novej rezidencii - v strašidelnej ruine s rozbitými oknami, plnej odpadkov, rozbitého skla a plesní. “Tak čo, beriete to?” pýta sa.

V takejto budove by asi nechcel nikto skončiť, no ľudia na pokraji bezdomovectva žiaľ nemajú na výber. Kampaň vyzýva na pomoc ľuďom predísť pri strate domova.

„Keď už sa človek dostane na ulicu, je pre neho veľmi ťažké svoju situáciu zmeniť. Často pritom stačí podať pomocnú ruku včas, aby k strate domova neprišlo. Pravidelné dary nám pomáhajú pracovať s ľuďmi dlhodobo a rozvíjať spôsoby pomoci,“ hovorí Stanislava Fabšíková, marketingová manažérka OZ Vagus.

Stratégiu kampane a fundraisingu vytvoril Seesame v úzkej spolupráci s Vagusom. Kreatívu zastrešila agentúra Mannschaft. Spot produkoval Hitchhiker Films v réžii Dana Dekana.

„Prevencia bezdomovectva nie je ľahko predstaviteľná téma, no predchádzať strate domova je lepšie, ako dostávať sa z ulice. S kolegami v Mannschafte sme sa s tým opäť snažili popasovať a priniesť kampaň s emotívnym twistom, ale tiež sprostredkovať príbehy priamo z Vagusu a bratislavských ulíc,“ vysvetľuje Peter Jančárik, Head of Social Impact Team agentúry Seesame. 

Darcovia môžu Vagus finančne podporiť na zima.vagus.sk.

Vizitka kampane
Klient: Vagus (Stanka Fabšíková, Alexandra Kárová)
Stratégia kampane a fundraisingu: Seesame (Peter Jančárik, Frédérique Halászová)
Kreatíva: Mannschaft (Matúš Kvas, Adam Marčan, Alexandra Pobjecká)
Réžia spotu: Dano Dekan
Produkcia: Hitchiker Films (Michal Gogh, Mária Magálová)
Kamera: Martin Chlpík
Zvukár: Michal "Kevin" Paluga
Hudba: Jerguš Oravec
Zvukovýroba: K2 Studio
Fotograf: Jana Liska Photography
Postava realiťáka: Marcel Nemec
Voiceover: Dominika Morávková