Formula Red Bullu jazdí po Bratislave, bola aj na Bratislavskom hrade, včera prešla Karlov most (VIDEO)

Formula Red Bullu jazdí po Bratislave, bola aj na Bratislavskom hrade, včera prešla Karlov most (VIDEO) Reprofoto z videa Red Bullu počas jazdy po Karlovom moste

Formula 1 tímu Red Bull Racing prešla včera po Karlovom moste v Prahe, dnes sa objavila na nádvorí Bratislavského hradu, neskôr v blízkosti centra Bratislavy na Nivách. Do hlavného mesta Českej republiky a dnes Slovenska zavítal druhý tím aktuálneho ročníka majstrovstiev sveta Red Bull, ktorý na Slovensku a v ČR nakrúca propagačné video. Nie je vylúčené, že sa objaví aj na ďalších miestach Slovenska.

Včera prišiel tím do Malaciek:

Takto jazdila formula po novej ceste blízko autobudovej stanice na Mlynských nivách v Bratislave:

Osemvalcový motor bolo počuť aj na nádvorí Bratislavského hradu, o akcii informoval motoristický novinár Stevo Eisele:

 

Akciu sprevádza zvýšené bezpečnostné opatrenia aj obmedzenia dopravy. Je pravdepodobné, že popoludní sa formula objaví na Starom moste. 

"Je to husté. Takto naštartovanú formulu 1 vidím prvýkrát v živote. Myslím si, že je to v Prahe prvýkrát aj naposledy. Je to super zážitok a veľmi sa mi to páči," povedal na mieste ČTK motocyklový jazdec Filip Salač.

 

Majstrovský tím z rokov 2010 až 2013 propagačnú akciu do poslednej chvíle tajil. Všetci aktéri a novinári v Prahe sa na mieste museli preukázať negatívnym PCR testom. Utajená zostala informácie ohľadom pilota. Zdroje okolo tímu len vylúčili že by šlo o aktuálneho jazdca MS Maxa Verstappena či Sergia Péreza a ani nepotvrdili, že by ním bol niekdajší pilot David Coulthard, ktorý už natočil niekoľko vídeí pre tím. Včera v dopoludňajších hodinách vozidlo RB7, s ktorým Sebastian Vettel vyhral v roku 2011 titul, prešlo na prvých záberoch po Karlovom moste. Neskôr bolo zvuk formuly počuť pri Pražskom hrade. Po následnom daždi a výmene pneumatík sa pokračovalo zjazdom do historického centra a popoludní natáčanie finišovalo pri soche Franza Kafku neďaleko Staromestského námestia.

Red Bull točil v minulosti propagačné spoty v Kitzbüheli, jeho formula jazdila po púšti, na Floride po pláži, alebo v Istanbule po moste, ktorý spája európsku a ázijskú časť mesta. V Česku alebo na Slovensku sa možno bude tím pohybovať aj v ďalších dňoch, konkrétny program zverejnený nebol.