Absolut vyzýva Slovákov, aby sa vykašlali na predsudky: Každý má právo ľúbiť toho, koho chce (VIDEO)

Absolut vyzýva Slovákov, aby sa vykašlali na predsudky: Každý má právo ľúbiť toho, koho chce (VIDEO) Foto: Absolut

V novej kampani vystupuje aj SuperStarista, ktorý otvorene hovorí o svojej orientácii.

Značka Absolut aj v najnovšej kampani s názvom Nezáleží na tom, koho milujeme. Každá láska je láska pokračuje v myšlienke tolerancie a búrania predsudkov. "Kampaň je oslavou rovnosti, tolerancie a lásky, ktorú prežívame všetci rovnako, bez ohľadu na farbu pleti či orientáciu. Preto vyzývame Slovákov, aby sa vykašľali na predsudky, pretože každý z nás má právo ľúbiť toho, koho chce," píše spoločnosť.

Hlavným pilierom kampane je spot, v ktorom sa v krátkych portrétoch predstavujú rôznorodé zaľúbené páry. "Veríme, že sa nám podarí otvoriť túto tému a zmeniť postoje väčšiny, ktoré sú často postavené na nezmyselných predsudkoch. Akceptácia, otvorenosť, rovnosť či sloboda sú hodnoty, ktoré chceme touto kampaňou priniesť na Slovensko,“ hovorí Veronika Lisová, brand manager Absolut.

Odporúčame aj: Autori kampane Slovenské mamičky, pekné dcéry máte: Vedeli sme, že to bude horúca téma

O svoj príbeh sa v kampani podelil aj súťažiaci zo SuperStar Jakub Pružinský. „Boli to roky, čo som klamal svoje okolie, aby som zapadol. Vyhľadával som spoločnosť dievčat s nádejou, že zabudnem na to, kto som. Teraz si uvedomujem, že to bolo veľmi sebecké," hovorí Jakub. „Dnes som šťastný. Dospel som do štádia, kedy som už unavený z nosenia masky. Zhodil som ju minulý rok a je to veľmi oslobodzujúce. Tento pocit prajem z hĺbky svojho srdca každému, kto je v podobnej situácii. Našiel som lásku, ktorá ma nakopla, podporuje ma vo všetkom, čo robím, a to je na nezaplatenie," povedal mladý spevák. „To, že milujem muža, som si nevybral. Narodil som sa s tým. Milovať človeka nie je zločin. Moja láska sa nelíši od inej. Naozaj netuším, kde pramenia predsudky či nenávisť niektorých ľudí voči LGBT komunite. Myslím, že je to skôr nevedomosť, ktorá sa neskôr odráža na správaní človeka,“ dodal spevák.

Foto: Archív J. P.

Absolut sa zároveň rozhodla podporiť inPoradňu patriacu pod Iniciatívu Inakosť, ktorá pomáha ľudom nájsť riešenia na problémy súvisiace s ich sexuálnou orientáciou a rodovou identitou.

Režisérom spotu bol Peter Ehrenberger v spolupráci s DOP Igorom Smitkom a produkciu zastrešila spoločnosť KIMONO Production. Autorom hudobného podkladu je obľúbený slovenský producent Pišta Kráľovič alias FVLCRVM. Súčasťou kampane bude aj spolupráca s influencermi ako sú Expl0ited, Strapo, Dominika Mirgová a ďalší, ktorí myšlienke kampane vyjadria podporu. Kampaň pripravila agentúra JANDL, komunikáciu zastrešuje agentúra PR Clinic.