Spájanie UNIQA s AXA sprevádza rozsiahla kampaň, v ktorej nechýba Petra Vlhová (VIDEO)

Spájanie UNIQA s AXA sprevádza rozsiahla kampaň, v ktorej nechýba Petra Vlhová (VIDEO) Reprofoto youtube UNIQA

UNIQA spustila v týchto dňoch rozsiahlu kampaň, ktorá komunikuje spájanie spoločností UNIQA a AXA.

Rozsahom aj nákladmi ide o najväčšiu kampaň UNIQA za posledné roky, ktorá má rôzne podoby.

Centrom kampane je televízny spot, ktorý je spoločný pre slovenský aj český trh, rozdiel je len v ambasádoroch, ktorí značku a spojenie komunikujú. V Česku je to šampión vo vodnom slalome Jiří Prskavec, na Slovensku lyžiarska hviezda Petra Vlhová. Obaja športovci sú tvárami UNIQA už niekoľko rokov.

Kreatívny koncept celej kampane vytvorila agentúra Triad Advertising Bratislava a produkčne ju zastrešoval Hitchhikers films. Televízny spot režíroval Tomáš Rehořek. Médiá nakupovala agentúra Mindshare. Na hlavnom vizuály sa podieľal fotograf Jakub Klimo.

Kampaň začala v televízii, rozhlase a v online priestore prakticky okamžite po tom, ako boli všetky pobočky AXA preznačené na UNIQA a logo AXA postupne opúšťa slovenský trh.

„Cieľom kampane je informovať verejnosť o spojení dvoch značiek do UNIQA s jediným cieľom – ponúknuť lepšie služby 3 miliónom klientov na českom a slovenskom trhu. Pri jej tvorbe významne pomohla analýza klientov AXA aj UNIQA, ktorá ukázala, že zákazníci oboch spoločností majú množstvo spoločných charakteristík. Integračná kampaň je zároveň prvou spoločnou komunikačnou aktivitou oboch tímov UNIQA a AXA,“ oznámila spoločnosť v tlačovej správe.

„Kreatívny koncept je postavený na spájaní dvoch svetov predstavujúcich dve silné značky, ktoré sú vizuálne reprezentované rozdeleným obrazom, spoločne však vytvárajú jeden celok. Hlavná myšlienka spotu „Život je lepší, keď sme spolu“, je prezentovaná cez rýmovaný voice over, ktorý odlišuje náš integračný spot od iných reklám a robí ho zapamätateľnejším,“ vysvetľuje marketingová riaditeľka UNIQA Silvia Vlasková.


„Aj rádiová verzia spotu je rýmovaná a s motívom spájania dvoch svetov do celku pracuje cez využitie stereo možnosti zvuku. Mužský a ženský hlas začnú hovoriť na striedačku, každý z inej strany, počas spotu sa však postupne spoja do jedného zvukového výstupu,“ vysvetľuje Silvia Vlasková z UNIQA.
Vo februári pribudne do kampane aj online kampaň na weboch, sociálnych sieťach aj YouTube. Outdorová reklama nastúpi počas februára a marca.

"Naším hlavným komunikačným cieľom je informovať klientov a verejnosť o spojení skúseností a know-how dvoch značiek do UNIQA. Vzniká tak ešte silnejší subjekt v poistení a dôchodkovom zabezpečení. Pre zákazníkov sú to niekedy citlivé a komplikované témy, teraz však pre ne získavajú ešte relevantnejšieho partnera,“ hovorí riaditeľ komunikácie UNIQA Oskar Sekereš.