Modrý kohútik sa odhalil aj oficiálne

Modrý kohútik sa odhalil aj oficiálne

Bilbordy s osamoteným modrým kohútikom nahradili bilbordy s kohútikom a obalmi nového nápoja – ľadového čaju, o ktorom písal web Omédiách.com na začiatku kampane.


Teasingová kampaň s modrým kohútikom sa v týchto dňoch oficiálne odhalila - prináša obaly nového produktu chladeného čaju: COOLTEA Mistrál. Rozsiahlu kampaň, ktorá odštartovala pred mesiacom, tvorili billboardy či citylighty na celom Slovensku. Bilbordy odkazovali na stránku www.modrykohutik.sk a tá na stránku na facebooku, kde sľubovala podrobnosti. Tej sa podarilo získať takmer osemtisíc fanúšikov.


Kampaň po odhalení nekončí. Upozorňuje na pozitíva nového produktu v porovnaní s inými sladenými nápojmi. Napríklad na škodlivosť plastových fliaš: „Vedeli ste, že jednorazová plastová fľaša sa v prírode rozkladá až 500 rokov?" Aj na škodlivosť konkurenčných sladkých nápojov – na množstvo cukru, ktoré obsahujú, a že sú príčinou kazov a obezity.

 

 

Pôvodný článok (9. mája 2013): Vieme, kto je za Modrým kohútikom

Za reklamou s modrým kohútikom nie je Flašík, ale čajík.

coolteaSlovensko zaplavili bilbordy, na ktorých stojí modrý kohút s nápisom "Stačí ti modrý kohútik". Jednoduchá ale výrazná kampaň má pokračovanie na webe na stránke www.modrykohutik.sk , na ktorej láka "Skamaráťme sa na fejsbúku!"

Bilbordy majú rôzne podoby. Celý kohút, alebo len jeho časť - hlava kohúta s červeným hrebienkom obrátená dole hlavou.

Teasingová kampaň, ktorá bude mať zrejme v krátkom čase odhalenie, stihla priniesť rôzne interpretácie. Recesistický web Ondreja Dostála dennikrss.sk spojil bilbordy s anitkampaňou Fedora Flašíka v prospech Moniky Flašíkovej - Beňovej proti modrým v Bratislave. "Za bilbordami je reklamný mág Fedor Flašík. Bilboardy sú prípravnou fázou kampane jeho manželky Moniky Flašíkovej-Beňovej na bratislavskú županku... Kampaň bude mať druhú fázu, ktorej leitmotívom bude „Ak ti nestačí modrý kohútik, zvoľ si červenú sliepočku," píše Dennik RSS. Podľa reakcií na sociálnych sieťach to však viacerí berú vážne.

Podstata reklamy je oveľa prozaickejšia a s politikou nemá nič spoločné. Autori zanechali stopy, ktoré tajomnú kampaň odkrývajú: Stránka www.modrykohutik.sk má v zdrojom kóde. Baliarne obchodu Poprad si nedávno zaregistrovali ochranné známky na názov a grafiku svojho nového produktu ľadového čaju COOLTEA Mistrál v príchutiach pomarančová, citrónová a čierna ríbezľa. „Prvý čaj zalievaný studenou vodou" má byť novinkou leta BOP, ktorú spoločnosť už avizuje v tlačovej správe. Pre Baliarne obchodu Poprad kampane pripravuje agentúra Komplot Adama Znášika a Petra Hajdina a zrejme je za ňou aj teraz.
Takže: dobrá kampaň nemá nič spoločné s Flašíkom, Flašíkovou-Beňovou a modrým Frešom, ale ohlasuje nástup chladeného nápoja.