V kampani Slovak Telekomu si zahrali skutoční záchranári (VIDEO)

V kampani Slovak Telekomu si zahrali skutoční záchranári (VIDEO) Foto Slovak Telekom

Spoločnosť Slovak Telekom má špeciálnu vianočnú kampaň, v ktorej predstaví tváre horských záchranárov.

 

Ústredným motívom spotu je sviatočný večer, počas ktorého prebieha záchranná akcia v horách. Telekom spotom vzdáva úctu Horskej záchrannej službe, ktorá je jej partnerom už 21 rokov.

V spote účinkovali traja reálni členovia Horskej záchrannej služby –Igor Trgina, Jakub Filipko a Ján Šustr. Zároveň produkcia pri príprave spotu konzultovala všetky odborné záležitosti priamo s riaditeľom Horskej záchrannej služby Jozefom Janigom.

VIanočnej kampani predchádzala online kampaň, ktorá odštartovala už počas novembra cez online kanály Telekomu.

Nakrúcanie spotu z dielne MUW Saatchi&Saatchi prebiehalo vo Vysokých Tatrách a zahrali si v ňom skutoční záchranári Horskej záchrannej služby. Rovnako ako celú vianočnú kampaň, aj tento spot režírovalo duo Wolfberg.
„Tohtoročnými Vianocami sme odštartovali nový komunikačný koncept. Jeho hlavnými hrdinami sú neznáme tváre a ich príbehy. A to bola jedinečná príležitosť, ako vzdať hold aj horským záchranárom, ktorí sú pre verejnosť takisto neznámi, aj keď pre ňu denne nasadzujú vlastné životy,“ povedala Petra Novotná, manažér značky a marketingovej komunikácie Telekom. „Ukazujeme v ňom však aj náročnú prácu členov Horskej záchrannej služby, ktorú vykonávajú bez ohľadu na počasie, sviatky či obavy svojich rodín,“ dodala Novotná.

Keďže Vysoké Tatry patria do Tatranského národného parku s najvyšším stupňom ochrany prírody, v ktorom sú zakázané napríklad prelety helikoptér, tak pre potreby Telekom spotu sa vzlet a prelety helikoptéry mali pôvodne točiť na popradskom letisku, ale z dôvodu vtedy prebiehajúcej štátnej návštevy sa museli presunúť na lúku neďaleko dediny Gerlachov. Hory, pred ktorými letí helikoptéra, boli do spotu pridané v postprodukcii.

 

Vizitka kampane
Klient: Slovak Telekom – Petra Novotná, Ivana Daučíková
Creative director: Jakub Kuvik
Copywriter: Ivana Polohová
Art director: Veronika Holaňová
Unit director: Tatiana Hrutková
Account manager: Ema Marišová
Strategy planner: Klaudia Linkeschová, Kamil Charvát
Réžia: Wolfberg
Produkcia: Armada Films
Mediálna agentúra: Wavemaker